Prim-ministrul Moldovei invita comunitatea de afaceri din Romania sa participe la Moldova Business Week 2017

Prim-ministrul Moldovei, Pavel Filip, invita comunitatea de afaceri din Romania sa participe la cea de-a patra editie a saptamanii de afaceri Moldova Business Week 2017. Evenimentul va avea loc în perioada 3-6 octombrie 2017 la Chisinau.

Intr-un mesaj adresat pe pagina web a evenimentului, Premierul a mentionat ca Guvernul si-a propus să fie un partener de incredere al business-ului in dezvoltarea afacerilor, atragerea investitiilor si crearea locurilor de munca. In acest sens, Moldova Business Week creeaza un forum care reuneste cu succes comunitatea de afaceri, autoritatile statului, finantatorii pentru a consolida acest parteneriat.

”Profit de aceasta oportunitate pentru a-i invita pe toti investitorii care sunt in cautarea oportunitatilor de extindere, care doresc acces la forta de munca la salarii competitive, la pietele europene sau ale statelor CSI sau isi doresc optimizarea costurilor operationale, sa analizeze potentialul Republicii Moldova. Cred ca actuala editie a saptamanii de afaceri va deschide calea pentru noi initiative si proiecte de afaceri in Moldova, atat pentru companiile locale, cat si pentru cele straine. Va invit sa discutam despre toate acestea si sa va convingeti de deschiderea fara precedent a Republicii Moldova pentru schimbare, cooperare si crestere”, a mentionat Pavel Filip.

Ediţia din anul curent, cuprinde doua componente mari – investitii si export, ambele cu o agenda consistenta de conferinte pe subiectele de interes major pentru mediul de afaceri din Moldova, sesiuni B2B si platforme de conexiune directa cu investitorii straini. In cadrul „Moldova Business Week 2017” sunt planificate 30 de evenimente de afaceri, structurate pe 12 paneluri de discutii, care vor fi sustinute de 50 de speakeri in fata a circa 1000 de participanti.

De asemenea, evenimentul va gazdui doua forumuri economice – Forumul de afaceri moldo-italian si Forumul Exportatorilor, cinci sesiuni de intalniri B2B, trei vizite la producatorii mari din sectorul agroalimentar, textile, imbracaminte, incaltaminte si piele, precum si o prezentare a obiectelor expuse la privatizare.

Forumul de afaceri moldo-italian, va avea loc pe 4 octombrie si va fi organizat in parteneriat cu Ambasada Italiei in Republica Moldova si camerele de comert bilaterale. La forum se va discuta despre prezenta companiilor italiene in Republica Moldova, sectoare cu potential pentru investitii si comert. Forumul exportatorilor se va desfasura pe 5 octombrie si va aborda tematica exportului moldovenesc sub aspect de competitivitate, instrumente de asistenta, acces pe noi piete.

Pe data de octombrie va fi lansat si proiectul ”Platforma online – produsele eco Moldova”, care are drept scop promovarea produselor ecologice, interactiunea dintre producatori si consumatori pentru furnizarea on-line de produse traditionale si ecologice, precum si a continutului digital si informatiilor aferente acestora. In aceeasi zi, vor avea loc vizite in teritoriu la parcurile industriale si zonele economice libere, la companiile din sectoarele agroalimentar si industrie usoara.

Modern Buyer este partener al MIEPO pentru Romania, misiunea noastra fiind aceea de a facilita intalnirile si dialogul direct intre marile lanturi de retail modern din Romania si producatorii moldoveni din domeniul agroalimentar, textile, produse electrice si electronice s.a. Mai multe lanturi de retail din Romania au raspuns invitatiei lansate de MIEPO si Modern Buyer de a participa pe data de 5 Octombrie 2017 la componenta numita PROEXPORT FORUM 2017.

Agenda zilei de 5 Octombrie o puteti consulta mai jos:

08:30 – 09:30 – Inregistrarea participantilor & Welcoming Coffee
09:30 – 10:00 – Mesaj de intampinare
10:00 – 11:30 – PANELUL I – Realitati si perspective de dezvoltare a exportului autohton

Prezentarea situației actuale si perspectivelor exportului autohton, Vitalie IURCU, Viceministrul economiei al Republicii Moldova.
Asistenta exportatorilor autohtoni, Vitalie ZAHARIA, Director General al Organizației de Atragere a Investitiilor si Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO),
Sprijin si istorii de succes in export: Gheorghe ARPENTIN, Director al Oficiului National al Viei si Vinului, Iurie FALa, Director Executiv al Asociatiei ”Moldova Fruct”, Marina LAPUSNEANU, Director Executiv al Asociației Patronale din Industria Usoare, Ion TORNEA, Director Executiv al Asociatiei Patronale din Industria Prelucratoare;
Oportunități de internationalizare a comerțului: Maria HURDUC, Redactor sef, Modern Buyer, Trigon Select – Claudio Martelli, Sef Operațiuni Trigon Select
11:30 – 12:30 Lunch & Networking

12:30 – 16:00 PANELUL II – Sesiune Business Tot Business & Coffee
Discutii bilaterale dintre companiile autohtone si cumparatori/ distribuitori din Uniunea Europeana (Romania) si Comunitatea Statelor Independente. Discutii bilaterale dintre companiile autohtone si cumparatori/ distribuitori din Uniunea Europeana (România) si Comunitatea Statelor Independente.

Mai multe detalii despre eveniment puteti consulta pe site-ul www.mbw.md