Previziuni de creștere pentru Gebrüder Weiss România în 2021

Gebrüder Weiss România, unul dintre principalii jucători ai pieței de transport și soluții logistice, estimează că 2021 va aduce un avans cu 3-5% a businessului și totodată, investiții în spațiul logistic, în digitalizare și în extinderea echipei locale. Gebrüder Weiss România a înregistrat, în 2020, un business în creștere cu peste 3%. De asemenea, anul trecut compania a raportat un avans cu peste 40% a numărului total de transporturi efectuate.

„Pentru 2021 avem în plan și extinderea spațiului logistic de la Sibiu, urmând să alocăm un buget de câteva milioane de euro. Suplimentar, continuăm procesul de digitalizare și vom lansa în curând platforma myGW care acoperă toate serviciile din portofoliu și va oferi tuturor clienților noștri un acces mai rapid și mai facil la acestea”, a declarat Viorel Leca, director general al Gebrüder Weiss România.

Creșterea businessului și a numărului de transporturi efectuate în 2020

„În 2020, cifra de afaceri a Gebrüder Weiss România a ajuns la cca. 329,9 milioane lei (67,7 milioane euro), în creștere comparativ cu valoarea înregistrată în 2019, de 319,5 milioane lei (66,8 milioane euro). În pofida condițiilor dificile, am reușit să menținem trendul ascendent al ultimilor ani, acest lucru fiind datorat portofoliului diversificat de clienți, rețelei de 9 huburi logistice prezente la nivel național, dar și succesului celui mai nou serviciu – Home Delivery. Un aspect cu impact important în evoluția afacerilor în 2020 a fost și digitalizarea treptată a serviciilor noastre”, a precizat directorul general.

Investiții de 1,776 milioane de euro în 2020

În ciuda contextului generat de criza pandemică, Gebrüder Weiss România a realizat investiții importante în 2020. Astfel, compania a alocat un buget de 1,776 milioane de euro pentru extinderea cu un nou hub dedicat nișei Home Delivery, dar și pentru digitalizarea serviciilor din portofoliu.

Cu o suprafață de 3.000 mp, compania a creat un nou terminal în Bolintin Deal, spațiul fiind dedicat operațiunilor de cross-docking și deservind întreaga țară.

Suplimentar, Gebrüder Weiss România a continuat demersurile de digitalizare a serviciilor oferite clienților și partenerilor. Astfel, în prima parte a anului trecut compania a lansat serviciul ETA – Timpul estimat de sosire (En.: Estimated Time of Arrival). În funcție de situația traficului, se actualizează continuu timpul estimat de sosire a oricărei expedieri. În plus, clienții pot urmări procesul de expediere online, inclusiv timpul estimat de sosire a comenzilor. Gebrüder Weiss oferă acest serviciu digital tuturor transporturilor de marfă în regim de grupaj pentru toate destinațiile unde efectuează livrări.

Creștere cu 40% a numărului de transporturi

2020 a însemnat pentru Gebrüder Weiss România și un avans semnificativ a numărului de transporturi efectuate. Dacă în 2019, acesta s-a situat la cca. 845.000, în 2020 s-a raportat o creștere de peste 40%, la cca. 1,2 milioane de transporturi efectuate.

În ceea ce privește numărul de angajați, 2020 a însemnat pentru Gebrüder Weiss România un avans. Astfel, dacă la final de 2019 compania avea 620 de angajați, la sfârșitul anului trecut a ajuns la un total de 700.

Prezentă în România încă din anul 1994, Gebrüder Weiss se bazează pe o infrastructură națională cu 9 hub-uri logistice situate în București, Arad, Sibiu, Cluj, Bacău, Brașov, Constanța, Oradea și Craiova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here