Preturile de achizitii ale avocadului atinge a cel mai mare nivel din ultimii 19 ani

In ultimele luni, pretul de achizitie al unui kilogram de avocado a cunoscut o crestere importanta, recordul pentru aceasta primavara fiind de 2,78 de euro/kilogram, la nivel global. Vorbim de un pret aproape dublu fata de cel din 2016 si de cel mai ridicat nivel din ultimii 19 ani, scrie Bloomberg. Sursa citata arata ca fenomenul se datoreaza cererii ridicate din SUA, Europa si China dar si recoltelor slabe din acest sezon.

Cei mai mari producatori de avocado sunt Mexic, Republica Dominicana, Columbia, Peru si Indonezia, potrivit BBC. In ceea ce priveste evolutia pretului, analistii apreciaza ca acesta va ramane la un nivel relativ ridicat pe toata perioada verii, cel putin pana la urmatoarea recolta. Consumatorii din intreaga lume manifesta un interes sporit pentru acest fruct datorita beneficiilor promovate intens, iar comerciantii cu amanuntul se bucura din plin de aceasta popularitate tot mai mare.

Articolul precedentDezbatere impozitul specific, noutati si aspecte practice
Articolul următorRepublica Moldova: Producatotorii avanseaza noi propuneri pentru modificarea legislatiei in domeniul comertului interior
Maria Hurduc
Este Business Unit Manager al Modern Buyer inca de la lansarea brandului, in 2008. Are o experienta de peste 16 ani in presa scrisa, iar in ultimii 11 ani s-a specializat pe domeniile Retail, FCMG si Horeca. Este absolvent al Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara, specializarea Tehnologia Prelucrarii Produselor Alimentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.