Premier Capital, partenerul pentru dezvoltare al McDonald’s, a înregistrat o creștere de 14,5% a cifrei de afaceri în 2017

350

Compania malteză Premier Capital plc, partenerul pentru dezvoltare al McDonald’s în 6 țări europene a înregistrat o creștere de 14,5% a cifrei de afaceri ajungând la 263 milioane de euro pentru anul 2017. În 2017, grupul a înregistrat un profit operațional de 23,4 milioane de euro. După contabilizarea veniturilor din investiții și a cheltuielilor financiare, grupul a înregistrat un profit înainte de taxe de 20 de milioane de euro, în crestere de la 16,5 milioane euro în anul precedent. Activele nete pentru 2017 s-au ridicat la 47,6 milioane euro.

Fiecare țară din grup a înregistrat o creștere de două cifre, Grecia înregistrând cel mai mare avans în raport cu 2016 cu 16%, urmată de România (15,7%), Lituania (14,8%), Estonia (12,2%), Letonia (10,4%) și Malta (10,3% ). Premier Capital a deschis șapte noi restaurante anul trecut: patru în România, două în Lituania și unul în Grecia. Alte cinci restaurante din România au fost remodelate.

Mulțumită echipei de 7.500 de oameni din Estonia, Grecia, Letonia, Lituania, Malta și România, Premier Capital a servit anul trecut 112 milioane de clienți, cu șapte milioane mai mult decât în 2016, stabilind un nou record pentru grup.

Perspectiva de dezvoltare a business-ului în toate cele șase piețe rămâne una pozitivă. În țările Baltice, în Malta și în România, brandul McDonald’s este lider de piață în sectorul restaurantelor cu servire rapidă. Grupul continuă să crească cota de piață și baza de clienți ca urmare a experienței îmbunătățite în restaurante. În Grecia, în ciuda competiţiei puternice din partea brandurilor locale şi internaţionale, precum şi a unui mediu economic aflat în permanentă schimbare, rezultatele se îmbunătățesc, iar cota de piață crește.
Mai mult de 10 restaurante noi urmează să fie inaugurate în cele șase piețe în 2018, iar programul ambițios de remodelare al restaurantelor existente continuă.

Premier Capital plc este partenerul pentru dezvoltare a restaurantelor McDonald’s din Estonia, Grecia, Letonia, Lituania şi Malta. Reţeaua de 138 de restaurante în zone de top, mai mult de jumătate dintre ele fiind cu McDrive şi numeroase cafenele McCafe, serveşte peste 110 milioane de clienţi pe an, cu o echipă de 7.500 de angajaţi.

Premier Capital plc este divizia McDonald’s a Hili Ventures Ltd, grup care dezvoltă operaţiuni în parteneriat cu McDonald’s şi Apple, în domeniile logistică, inginerie, imobiliare şi tehnologie. Prezent în 10 ţări în centrul şi estul Europei şi America de Nord, cu o echipă de 8.000 de persoane, Hili Ventures este partener al CMA CGM, IBM, Konecranes, Lenovo, Microsoft, NCR, Diebold Nixdorf şi multe alte branduri globale.

În România, McDonald’s este lider al pieţei restaurantelor, cu 71 de restaurante în 21 de oraşe. Până în prezent, compania a investit peste 800 de milioane de lei în România, are 4.500 de angajaţi şi primeşte zilnic peste 200.000 clienţi. În 2017 a fost desemnat cel mai bun angajator pentru al patrulea an consecutiv, conform AON România.