PointPark Properties, care a achizitionat anul trecut Europolis Logistic Park de la CA Immobilien, va investi 35 de milioane de euro in Romania

PointPark Properties (P3), investitor specializat, dezvoltator si manager de proprietati europene de logistica, va continua investitiile pe plan local prin constructia a doua noi depozite pe terenul aferent parcului din Bucuresti, preluat anul trecut de la CA Immobilien. „Vom investi aproximativ 35 de milioane de euro in dezvoltarea a peste 75.000 de m2 de proiecte de tip build-to-suit”, a declarat Ian Warboys, CEO al P3.
In ultimul an, compania a investit, in Europa, peste un miliard de euro in proprietati logistice, printre care si prima achizitie a unui parc logistic din Romania – P3 Bucharest Park.
Parcul logistic din Bucuresti, cu o suprafata de 215.000 m2 de spatii, inchiriate aproape in totalitate, plus 40 ha de teren pentru noi dezvoltari. Acesta este un hub pentru furnizorii de servicii de logistica (companii 3PL) datorita accesului catre autostrada A1 si catre soseaua de centura a orasului, plus terminalul intermodal de cale ferata pentru transportul de marfuri – parte componenta a Coridorului IV Pan European.
Noul Country Head al P3 Romania, Cora Stolz, a precizat ca, daca piata locala va oferi oportunitate, P3 va continua procesul de achizitii, nu doar in Bucuresti, dar si in alte orase din Romania, dezvoltarea fiind o parte foarte importanta in strategia de business a companiei.
Cora Stolz s-a alaturat P3 in 2015 si ocupa functia de Country Head in Romania. Dupa achizitia celui mai mare parc logistic din Romania, in Bucuresti, Cora Stolz este responsabila de procesul de integrare a noului proiect in portofoliul P3, de extindere a activitatilor P3 in Romania prin noi dezvoltari, achizitii de noi active si cresterea echipei P3. C
Peter Becar, Managing Director CEE al P3, a declarat ca extinderea din ultimul an a companiei in regiune a adus un plus de peste un milion de noi metri patrati in portofoliul P3. „In 2014, P3 detinea in regiune 500.000 de m2, in prezent operam peste 1,6 milioane de m2”, a spus Becar.
PointPark Properties (P3), si-a consolidat recent echipa de management din Europa Centrala si de Est pregatindu-se pentru expansiunea companiei, planificata ca urmare a recentei tranzactii prin care P3 a fost preluata de catre fondurile de investitii private, TPG si Ivanhoé Cambridge.
P3 este un investitor specializat, dezvoltator si manager de proprietati europene de logistica in Europa. Avand activitati in toata Europa, portofoliul P3 cuprinde acum 141 de depozite, care totalizeaza 2,9 milioane de m2 de spatii in noua tari si un portofoliu de terenuri cu avize de urbanism care permit dezvoltarea de noi spatii, de peste 1,6 milioane de m2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.