Pilsner Urquell recrutează primul tapster din România

Pilsner Urquell recrutează primul tapster din România. Acesta va fi angajat al Ursus Breweries și va fi instruit și certificat ca tapster în Cehia. El va deveni ambasador al Pilsner Urquell, fiiind responsabil de promovarea brandului și implementarea „servirii perfecte” la nivel național, în localurile HoReCa și la evenimente.

După parcurgerea tuturor etapelor de recrutare și instruire, tapster-ul român se va alătura comunității globale „Pilsner Urquell tapsters” care include peste 100 de membri.

Campania de recrutare se adresează profesioniștilor din segmentul HoReCA și celor cu experiență de barman, iar toți cei interesați se pot înscrie pe platforma https://tapster.ro/ până in data de 31 august 2018.

Înscrierea constă în încărcarea unui scurt video pe platformă prin care candidații își vor motiva intenția de participare și vor include o demonstrație proprie de preparare a unei băuturi sau de servire a unei beri la draft.

Etapa finală a procesului de recrutare se va desfășura în cadrul Marii Finale, organizată în București, pe 24 septembrie. Câștigătorul selectat de către juriu va participa apoi la un program intensiv de pregătire alături de maestrul berar al Pilsner Urquell la fabrica de bere din Plzen pentru a fi certificat.

Meseria de tapster își are originea în barurile din Marea Britanie, unde tapster-ul era un membru respectat al comunității, fiind considerat un „gardian al calității berii”.