Piataproducatorilor.ro – platformă online deschisă micilor fermieri

Piataproducatorilor.ro este o platformă de tip „mică publicitate” pentru promovarea micilor producători care nu își pot desfășura activitatea în piețele agroalimentare, ca urmare a restricțiilor impuse pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19.

Orice fermier care dorește să își expună produsele online are nevoie doar de un telefon cu cameră foto și conexiune la internet. Apoi este suficient să încarce oferta, șase fotografii și datele de contact pentru a se face cunoscut.

Anunțurile sunt publicate imediat pe prima pagină a portalului și în una din cele 12 categorii de produse (Legume, Fructe, Carne, Lactate etc.), dar și republicate automat pe pagina de Facebook – Piața Micilor Producători, ajungând astfel în fluxul de noutați al abonaților.

Dezvoltatorul platformei, compania Aristarch Software va continua să investească în dezvoltarea și promovarea acesteia în următoarea perioadă, dar are în vedere și lansarea altor proiecte pentru micii întreprinzători români în anul 2021.

“Accesul dificil al produsului agricol primar către cumpărătorul final este problema cu care se confruntă micii fermieri români de ani de zile. Odată cu noile restricții în cazul piețelor alimentare, au primit lovitura de grație. Am pornit acest proiect cu un singur obiectiv – să ajutăm la menținerea relației dintre consumatorul român și producătorul agricol local.” a explicat Adonis Diaconu, fondator și General Manager Aristarch Software.

Aristarch Software este o companie românească din industria IT&C, producătoare de software utilitar la comandă și importatoare de echipamente pentru industria de Retail și HoReCa.

Compania este deținătoarea aplicației SoftOK, care cuprinde mai multe soluții software dedicate punctelor de vânzare (PoS) pentru optimizarea vânzărilor și controlul stocurilor din baruri, restaurante, magazine, fast-fooduri, pizzerii etc.