Penny Market si Habitat for Humanity Romania au renovat dispensarul din Nicolae Balcescu

Penny Market si Habitat for Humanity Romania au renovat dispensarul din localitatea Nicolae Balcescu, judetul Bacau. Incepand cu data de 10 noiembrie, aproximativ 3.200 de persoane din comunitatea locala vor avea parte de un centru medical renovat.

Lucrarile de consolidare a dispensarului din localitatea Nicolae Balcescu, judetul Bacau, s-au desfasurat in perioada iulie – septembrie 2017. Cladirea construita in 1920 are o suprafata de 170 mp si gazduieste cabinete medicale de stomatologie si medicina generala. Dispensarul deserveste doua sate – Valea Seaca si Buchila.

Peste 100 de angajati ai Penny Market si reprezentanti ai Habitat for Humanity au voluntariat pe santier si au participat la activitati de demolat, montat si la realizarea unor lucrari de finisaj interior.

Investitia REWE Romania in cadrul acestui proiect se ridica la 80.000 EUR si face parte din angajamentul pe care si l-a asumat fata de comunitatile in care activeaza.

”Consideram ca fiecare dintre noi are dreptul si trebuie sa beneficieze de servicii medicale de calitate, pe care sa le acceseze cu usurinta. Impreuna cu Habitat for Humanity am reusit sa ne asiguram ca peste 3.000 de locuitori din comuna Nicolae Balcescu au dispensar renovat si cu trei cabinete medicale pregatite pentru a servi nevoile comunitatii. Le multumim partenerilor nostri, dar si colegilor care au acceptat sa se implice in aceasta activitate de voluntariat”, spune Daniel Gross, director general Rewe Romania – Penny Market.

„Ne bucuram ca am renovat cladirea dispensarului din localitatea Nicolae Balcescu cu ajutorul partenerilor nostri – Grupul Rewe, prin lantul de magazine Penny Market, si ca am putut contribui la bunastarea comunitatii locale de aici”, spune Roberto Patrascoiu, director national Habitat for Humanity Romania.

2017 este cel de-al doilea an in care Rewe Romania, prin lantul de magazine Penny Market, a sprijinit misiunea Habitat for Humanity Romania de a eradica locuirea precara si a construi comunitati durabile. Anul trecut Penny Market a sponsorizat constructia unui triplex in complexul Habitat din Moinesti, judetul Bacau. La constructie au participat in perioada aprilie-iunie 2016, 250 de angajati ai companiei, familiile-beneficiar si voluntari internationali Habitat for Humanity.

De 40 de ani, Habitat for Humanity a construit si a reabilitat la nivel global peste 1 milion de locuinte pentru 6 milioane de persoane. In Romania, organizatia a reusit sa schimbe si sa imbunatateasca viata a peste 69.000 de persoane prin constructii noi, reabilitari si renovari, consultanta si asistenta tehnica. Habitat for Humanity Romania deruleaza, de asemenea, programe de eficienta energetica si de preventie si raspuns la dezastre pentru grupuri vulnerabile.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here