Panere lansează caserole 100% biodegradabile, tratate antimicrobial, pentru cireșele sale

Grupul Cerasus, deținător al mărcii Panere, aduce, în premieră pe piața românească de fructe un ambalaj inovativ și unic pentru cireșele pe care le comercializează – caserola din carton, 100% biodegradabilă, tratată antimicrobial pentru a reduce riscul de contaminare indirectă prin atingere.

Prezent pe piața românească de 20 de ani, grupul de producători de fructe Cerasus administrează 105 ha de livezi în localitatea Cotnari din județul Iași. Cireșele premium pe care grupul le vinde sub brandul Panere sunt comercializate atât pe piaţa internă cât şi la export, în diverse fome: vrac, în pungi ziplock și, începând din acest an, în caserole biodegradabile care oferă protecție împotriva contaminării microbiale pe tot lanțul logistic – de la producător până la consumatorul final.

Provocările ultimilor ani ne-au arătat că, pe lângă atenția pe care am acordat-o dintotdeauna calității fructelor noastre, e cazul să ne concentrăm și pe ambalaje sustenabile care să arate respect față de mediul înconjurător și să ofere și o protecție ridicată celor care consumă fructele din Panerele noastre”, a declarat Bogdan Băianu, fondatorul brandului Panere.

Noile caserole sunt tratate cu un lac antimicrobial pe bază de argint, folosind tehnologie Touchguard, o metodă care asigură o eficacitate antimicrobiană de 99,9% pentru suprafețele tratate. Fiind 100% biodegradabil, acest ambalaj unic în România reflectă și grija pentru mediul înconjurător pe care producătorul o arată pe tot traseul cireșelor, din livadă până la cumpărători.

Noile noastre panere, gândite să fie practice, ecologice și sigure sunt doar începutul poveștii, elementul în plus pe care îl aducem clienților noștri pe lângă ceea ce contează cel mai mult – gustul dulce și proaspăt al cireșelor noastre din bazinul pomicol Cotnari, unde se bucură de soarele verii și de îngrijirea atentă și pricepută a tuturor celor cu care lucrăm. Dacă noile caserole sunt mai sigure, asta sperăm să le dea clienților noștri un plus de liniște pentru a savura fructele de care suntem atât de mândri.”, a completat fondatorul Panere, Bogdan Băianu.