Auchan România, desemnat brandul anului și lider în sustenabilitate, în cadrul galei Sustainability in Business

Auchan Retail România a primit recunoașterea activităților, în cadrul galei „Sustainability in Business”, organizată de The Diplomat-Bucharest. Compania a obținut marele premiu la categoria „Leadership în sustenabilitate”, alături de distincția „Brandul anului în sustenabilitate”, iar campania de colectare a uleiului alimentar uzat a fost desemnată „Proiectul anului” la categoria de management al deșeurilor și resurselor. 

În ultimii ani, sustenabilitatea a devenit tot mai mult un factor de diferențiere pentru companii din toate industriile. Durabilitatea și soluțiile eficiente implementate cu scopul de a răspunde provocărilor de mediu au ținut agenda a numeroase business-uri, deopotrivă din România și economia globală. Însă transformarea în ceea ce privește procesele durabile necesită o autoanaliză profundă, resurse financiare dedicate, implementarea digitalizării și a soluțiilor bazate pe tehnologie, iar o companie sustenabilă este aceea al cărei scop și acțiuni se bazează în mod egal pe preocupări financiare, de mediu, sociale și de guvernanță. 

Auchan Retail România a fost marele câștigător la categoria „Leadership în sustenabilitate” și, totodată, a primit distincția „Brandul anului în sustenabilitate”. Printre criteriile de selecție la nivel de companie s-au regăsit: intersectarea concretă a strategiei de sustenabilitate cu cea corporativă, dezvoltarea și promovarea unor proiecte durabile în companie și industrie, alături de perseverență în susținerea lor, implicarea puternică și angajamentul din partea conducerii în această direcție, crearea de valoare cuantificabilă prin performanțele durabile implementate. 

Retailerul a primit  și recunoaștere pentru performanțele campaniei de colectare a uleiului alimentar uzat, desemnată proiectul anului la categoria „Managementul deșeurilor și resurselor”. Printre criteriile de selecție la nivel de proiect se numără: prezentarea clară a strategiei și abordării, cu planuri de acțiune concrete de implementare, stabilirea unor indicatori cu privire la performanțele economice, de mediu și sociale, obiective ambițioase, dar realiste. În plus, proiectul reprezintă un exemplu de bună practică pentru alte organizații, cu potențial de extindere la nivel de industrie.  

„Aceste premii ne onorează și ne motivează să continuăm puternic acțiunile de prezervare a planetei, prin crearea unui ecosistem responsabil de producție și consum. Sustenabilitatea face parte din ADN-ul companiei, fiind un deziderat permanent în toate deciziile de business, cât și în operatiuni. Dezvoltarea sustenabilă poate fi realizată doar în mod colectiv, alături de colegii nostri, clienții și partenerii noștri de afaceri, cărora le mulțumim pentru toată implicarea lor. Nu este prea târziu să contribuim împreună la un viitor mai sustenabil, atât pentru planetă, cât și pentru generațiile viitoare”, a declarat Corina Dospinoiu, Head of CSR, Auchan Retail România. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.