P3 construieste depozit de 28.000 de mp in Bucuresti

P3, investitor specializat, dezvoltator si manager de proprietati europene de logistica,a inceput constructia unei noi cladiri in cadrul parcului P3 Bucharest din Romania, de altfel prima cladire dezvoltata companie in Romania dupa achizitia parcului logistic P3 Bucharest, la inceputul acestui an. Constructia depozitului, care va avea 28.000 mp, a fost demarata la sfarsitul lunii septembrie, spatiul fiind disponibil pentru inchiriere in perioada urmatoare.
Parcul logistic este situat la intrarea in Bucuresti, la km 13 de pe autostrada A1, si cuprinde in prezent 215.000 mp de spatii pentru depozitare ocupate in totalitate. De asemenea, parcul dispune de 40 de hectare de teren si permite dezvoltarea a peste 160.000 mp de spatii suplimentare cu unitati incepand de la 5.000 mp si pana la 50.000 mp. Noua cladire, care are ca termen de finalizare luna aprilie 2016, va fi construita pe un teren de 6 hectare.
„Cresterea rapida a pietei de logistica din Romania a avut ca rezultat o cerere extraordinara pentru spatiile de depozitare, fapt care a dus la scaderea ratei de neocupare la doar 5% in zona Bucurestiului”, a decarat CEO-ul P3, Ian Worboys.
Noua cladire va fi una dintre constructiile de noua generatie ale P3, conceputa conform standardelor europene de protectie a mediului, pentru a reduce costurile operationale. Prin urmare, P3 va implementa solutii de reducere a costurilor cu energia si solutii tehnologice de dezvoltare durabila precum iluminatul cu LED, panourile de fatada eficiente energetic, sistemele de reducere a consumului de apa si un sistem complet de management al cladirii.

„Am inceput procesul de obtinere a autorizatiilor pentru dezvoltarea de noi cladiri pe terenul existent imediat dupa finalizarea procesului de achizitie a parcului P3 Bucharest. Prin obtinerea acestor aprobari din timp, ne-am asigurat ca putem raspunde rapid cererii de spatii de tip Build-To-Suit si reduce timpul de livrare a unei cladiri noi la doar 5-6 luni. Am lucrat intens sa punem acest proiect pe picioare. Consideram ca va atrage noi clienti in parcul nostru si, nu in ultimul rand, va genera noi locuri de munca in regiune”, a precizat Laurentiu Duica, Head of Leasing al P3 Romania.

Parcul P3 Bucharest are acces direct si rapid la autostrada A1, care va conecta capitala cu vestul tarii. Parcul se afla in imediata apropiere a soselei de centura a orasului, care permite accesul facil catre cele sase sectoare ale Bucurestiului, catre Aeroportul International Henri Coanda, situat la 22 km distanta, si catre autostrada A2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here