Olympus aduce pe piața locală o gamă de băuturi 100% vegetale

516

Olympus aduce pe piața locală Carpos, o nouă gamă de băuturi 100% vegetale. Băuturile sunt destinate și persoanelor cu intoleranță alimentară, întrucât nu conțin lactoză sau gluten și au un nivel scăzut de calorii și grăsimi saturate.

Produsele conțin un mix de minerale și vitamine, precum: B2, B12, D2, E sau calciu, care să asigure energia pentru întreaga dimineață. În plus, Carpos este disponibil și fără zahăr adăugat, în variantele pe bază de migdale și pe bază de nuci grecești.

Carpos susține o alternativă nutritivă a laptelui și este destinat cosumatorilor aflați în căutarea unor produse vegetale cu un conținut nutrițional ridicat. Băuturile au o textură cremoasă, ușoară și un gust plăcut de nuci, migdale sau fistic, în funcție de sortimentul ales.

Băuturile vegetale au la bază ingrediente cultivate pe tărâmurile Greciei. Migdalele sunt culese dintr-o zonă cu tradiție în Grecia pentru cultivarea acestora și sunt cunoscute pentru dulceața lor aparte. Noile băuturi sunt disponibile în frigiderele cu produse proaspete, în cinci variante:
• Băutură vegetală pe bază de migdale;
• Băutură vegetală pe bază de migdale cu cacao;
• Băutură vegetală neîndulcită pe bază de migdale;
• Băutură vegetală neîndulcită pe bază de nuci;
• Băutură vegetală pe bază de fistic.

Noua gamă Carpos a câștigat anul acesta premiul pentru inovație în cadrul Salonului Internațional de Agroalimentație de la Paris (SIAL 2018). Expoziția anuală premiază inovațiile agroalimentare, promovând alimente autentice, cu un gust natural, menite să asigure o experiență desăvârșită consumatorilor.

Grupul Olympus este prezent în România din 1999. În ultimii 19 ani, a dezvoltat diverse programe de sprijinire a fermierilor români, în efortul de a îmbunătăţi metodele de creştere şi îngrijire a animalelor, pentru a atinge standarde superioare de calitate în ceea ce privește colectarea laptelui. În perioada 1999-2018, investiţia totală a grupului Olympus în România s-a ridicat la 130 de milioane de euro.

Grupul de firme, deținut de o familie aflată la a treia generaţie de producători de lactate, are sediul în Trikala, Grecia, și operează în 43 de ţări din toată lumea. În prezent, Olympus deține cinci unități de producție în trei țări (Grecia, România și Bulgaria), care produc o gamă completă de lactate și sucuri naturale.