Numire surpriză în echipa de management a rețelei Linella din Moldova

La începutul acestui an, Linella, cea mai mare rețea de retail din Republica Moldova din punct de vedere al numărului de magazine, a cooptat în echipa de management un profesionist cu o experiență de peste 14 ani în retailul românesc.

Maria Movileanu, ex Director Food & Non Food în Kaufland România până în decembrie 2018, a acceptat provocarea lansată de retailerul moldovean preluând de la începutul acestei luni funcția de Director Comercial. Prin aceasta numire surpriză, Linella caută cel mai probabil să își definească mai clar propriul drum și propria strategie de diferențiere pe termen scurt și mediu, pregătindu-se mai bine pentru intrarea celui mai de temut competitor.

Maria Movileanu are o experiență de 20 de ani în domeniul achizițiilor. Înainte de a se alătura echipei Kaufland România, în decembrie 2004, a lucrat în industria de catering aviatic, la cea mai importantă companie de profil care activează în România.
S-a alăturat echipei Kaufland încă de la intrarea companiei pe piața românească, inițial în calitate de achizitor pentru categoriile mezeluri și carne de pasăre. În 2011, a preluat rolul de Director de Achiziții pentru divizia de Mărci Proprii, departamentul de carne, mezeluri si carne de pasăre. Din 2013, a preluat și responsabilitatea diviziei de nonfood, pe lângă mărcile proprii, categoriile nonfood având o interdependență mai mare cu activitatea internațională a grupului.

De la începutul anului, Maria Movilenau va coordona strategia comercială a Linella, brand deținut de Drăgan Group.

În 2019, Linella va atinge cel mai porbabil pragul de 100 de magazine la nivel național, consolidându-și poziția de rețea cu cele mai multe magazine în Republica Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here