Cooperativa Agricolă Lunca Someșului Mic a atras doi membri noi și a încheiat anul cu o creștere de peste 30% a cifrei de afaceri

Cooperativa Agricolă Lunca Someșului Mic a încheiat 2018 cu o creștere de peste 30% a cifrei de afaceri și doi membri noi.

Unul dintre acesta este un producător relevant de legume din județul Mureș și anume Ferma Agricolă Chețani care deține o suprafață de teren de circa 30 de hectare în județul Mureș. Ferma Agricolă Chețani cultivă atât varză cât și țelină, ardei, tomate, dovlecei, castroveți sau gulii, având atât cultură în câmp cât și solarii.
Al doilea membru este un producător mai mic ce deține o suprafață de circa 8 ha în județul Cluj, mai exact în comuna Viișoara. Mihai Grec produce pe cele 8 ha varză, cartofi și ceapă verde. „Cu cei doi producători care au aderat la finalul anului trecut am ajuns la o suprafață totală cultivată de aproximativ 80 de hectare. Îmbucurător este și faptul că reușim astfel să ne diversificăm gama de produse pentru că retailerii cu care colaborăm ne cer tot mai multe articole”, a subliniat pentru Modern Buyer, Anca Marcu, Manager de Vânzări la Cooperativa Agricolă Lunca Someșului Mic.

Aceasta a mai declarat că un obiectiv important al membrilor pentru anul în curs este constituirea și obținerea recunoașterii ca grup de producători.

„Dacă ne vom constitui ca grup de producători, am putea aplica pentru a accesa fonduri din diverse programe disponibile. Ne-am dori foarte tare să investim în construcția unor hale și a unor spații de depozitare la standarde moderne care să ne ajute să fim mai performanți”, a mai precizat Anca Marcu.

Înființată în 2013, Cooperativa Agricolă Lunca Someșului Mic reunește în prezent mai mulți membri fondatori ce activează în Bazinul Legumicol Someșul Mic și Arieș și mai nu Mureș. În 2018, cooperativa a reușit o creștere a cifrei de afaceri de circa 30% față de anul anterior. Rezultatul însă nu este generat exclusiv de un volum mai mare de vânzări ci și de creșterea prețurilor.