Nestlé va investi 3 mild. euro în următorii 5 ani, în măsuri de combatere a schimbărilor climatice

Nestlé urmează să investească 3 miliarde de euro în următorii cinci ani în măsuri de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră, în cadrul celui mai mare angajament financiar pentru inițiativele „emisii zero net” ale grupului de bunuri de larg consum.

Compania elvețiană a anunțat joi planurile pentru îndeplinirea obiectivului stabilit anul trecut de a elimina toate emisiile din operațiuni și din lanțul de aprovizionare până în 2050. Acestea variază de la schimbarea modului în care operează furnizorii săi agricoli până la reducerea călătoriilor de business.

Nestlé face parte dintr-un grup de multinaționale care au adoptat obiective în conformitate cu recomandările oamenilor de știință pentru a limita încălzirea globală la 1,5 grade C peste temperaturile existente înainte de era industrializării, ceea ce necesită scăderea emisiilor la „zero net” până în 2050.

Compania producătoare a brandurilor Kit Kat și Nespresso a anunțat că va finanța măsurile prin perceperea unei prime pentru unele bunuri durabile și prin realizarea „eficienței operaționale și structurale”.


Investiții de peste 2 miliarde de dolari au fost anunțate în creșterea folosirii ambalajelor de plastic reciclat.

Grupul a avut venituri de 92,6 miliarde franci elvețieni în 2019. CEO-ul Nestle a declarat că modificările nu vor afecta veniturile și marjele.

Nestlé își propune să obțină jumătate din ingrediente sau 14 milioane de tone, din agricultură regenerabilă – metode de îmbunătățire a sănătății solului și de restabilire a diverselor ecosisteme – până în 2030, utilizând 1,2 miliarde de euro.

Producătorul va încuraja cele 500.000 de ferme care îi furnizează ingredientele să adopte măsuri care să faciliteze păstrarea carbonului în sol, cum ar fi utilizarea îngrășămintelor organice. În schimb, Nestle va plăti o primă pentru produsele fermierilor.

Nestlé intenționează să facă tranziția către energie regenerabilă în 800 de unități de producție până în 2025 și să planteze 20 de milioane de copaci pe an, folosind așa-numitele programe de „inserare”, care au loc în cadrul companiei.

Grupul își propune să reducă la jumătate emisiile de gaz cu efect de seră din 2018, care s-ar fi ridicat la 92 de milioane de tone până în 2030.