Mega Image demarează certificarea Safe Guard cu Bureau Veritas

Alexandru Vidu, Chief Executive Bureau Veritas România.

Bureau Veritas România a finalizat recent prima fază a procesului de audit în vederea certificării în conformitate cu cele mai bune practici de prevenție a infecției cu noul Coronavirus, pentru cel mai mare lanț de supermarketuri cu prezență națională – Mega Image, parte a grupului Ahold Delhaize. Acesta devine astfel primul retailer din România, care demarează certificarea „Safe Guard” pentru toate spațiile în care operează: Head Office, magazinele Mega Image, magazinele Shop & Go și depozitele proprii.

Fiecare tip de unitate a fost auditat în conformitate cu un check list personalizat, care a verificat conformitatea cu 4 direcții majore, reflectate în politicile Safe Guard:
• Proces – proceduri elaborate pentru a proteja angajații și clienții și a menține continuitatea afacerii
• Igienă – acțiuni specifice menținerii unei bune igiene în toate tipurile de spații
• Oameni – teme specifice comportamentului persoanelor, cum ar fi distanțarea socială, lucrul la distanță unde este posibil etc.
• Facilități – controale în vigoare legate de facilitatea în sine, inclusiv inspecția și întreținerea periodică a spațiilor și echipamentelor.

Evaluarea sistemului s-a efectuat prin analiza documentației și un interviu cu personalul de la nivel de management. Toate locațiile Mega Image supuse auditului au demonstrat conformitate 100% în această primă etapă.

Certificarea va fi finalizată cu condiția realizării fără neconformități a auditurilor neanunțate on site în spațiile Mega Image din toată țara. Astfel, până la finalul anului fiecare dintre magazinele Mega Image Romania va fi etichetat ca și spațiu sigur pentru cumpărături. Mai mult, pentru trasabilitate deplină, au fost incluse în programul de audit și depozitele Mega Image. De asemenea, Head Office-ul Mega Image a fost verificat pe baza unui check list dedicat, care atestă că angajații își pot desfășura activitatea în condiții sigure.

Prin certificarea cunoscutului lanț de magazine Mega Image, continuăm să validăm și pe piața românească beneficiile soluției Safe Guard și ne respectăm angajamentul de a sprijini afacerile cu nevoi reale de restabilire a nivelului de încredere în contextul pandemiei Covid-19. Facem astfel un pas către consumatorii care au nevoie de siguranță la cumpărături. Check list-ul Safe Guard acoperă zona de vânzare, cât și pe cele de depozitare a mărfurilor precum și birourile și stabilește nivelul de respectare al măsurilor sanitare aplicabile voluntar tuturor acestor spații. Astfel, avem capacitatea de a răspunde noilor așteptări ale oamenilor în ceea ce privește sănătatea și siguranța în timpul petrecut în magazinele Mega Image”., spune Alexandru Vidu, Chief Executive Bureau Veritas România.

“Standardul Safe Guard include un proces complex, riguros, de verificare a siguranței spațiilor noastre, fie că este vorba despre activitatea magazinelor, a depozitelor sau din sediul central. Am ales să facem parte din acest proces pentru a ne confirma printr-un organism independent toate măsurile pe care le-am luat cu mare responsabilitate pentru protecția colegilor din echipă, dar și a clienților, precum și pentru siguranța noastră, a tuturor,” spune Mihai Spulber, Vicepreședinte Senior al Departamentului Operațional al Mega Image.

Bureau Veritas este unul dintre liderii la nivel mondial în servicii de inspecţie, verificare a conformităţii şi certificare. Bureau Veritas sprijină companiile în atingerea performanţei prin servicii şi soluţii inovatoare de certificare acordate pentru produsele, structurile şi procesele corespunzătoare standardelor şi regulamentelor din domeniul Calităţii, Sănătăţii & Securităţii, Mediului şi Responsabilității Sociale QHSE-SA.