Nestlé, lider al sustenabilitatii in sectorul produselor alimentare, in clasamentul DJSI

Compania multinationala Nestlé este lider al sustenabilitatii in randul producatorilor de alimente, conform clasamentului S&P Dow Jones Index (DJSI) pe 2017, indice care masoara performanta celor mai mari companii globale, evaluandu-le impactul economic, de mediu si social. Cu un scor total de 89 din 100, Nestlé este liderul industriei in sectorul produselor alimentare. Compania a primit punctajul cel mai bun in privinta eficientei economice si de mediu.

Cresterea ponderii energiei regenerabile prin utilizarea panourilor solare sau a rumegusului la alimentarea cu combustibil a fabricilor sunt doar doua exemple din multiplele initiative care au permis ca Nestlé sa devina lider al sustenabilitatii in categoria produselor alimentare in clasamentul global Dow Jones Sustainability (DJI) din 2017.

DJSI este un indicator independent, care urmareste companiile de varf in cursa pentru sustenabilitate, pe baza analizei RobecoSAM asupra eficientei din punct de vedere al mediului, social si guvernanta corporativa.

Indicele masoara performanta celor mai mari 2.500 de companii globale pe cele trei dimensiuni: economica, de mediu si sociala.

Nestlé se straduieste sa obtina un impact zero asupra mediului in operatiunile sale. Cel mai recent, compania a deschis o noua unitate de productie in Montes Claros din Brazilia, cu impact zero asupra mediului pe urmatoarele cerinte: apa, eliminarea deseurilor si emisii de carbon.

„Ne concentram eforturile asupra reducerii utilizarii apei in cadrul operatiunilor noastre, folosind resurse regenerabile si durabile si lucram la atingerea obiectivului nostru de zero deseuri”, se angajeaza oficialii companiei.

Indicele a recunoscut performanta de varf a companiei Nestlé in domeniul inovarii, al sanatatii si nutritiei, ca parte a dimensiunii economice.