Metaxa Private Reserve la cea de-a 25-a ediție

Metaxa Private Reserve este prima creație a lui Constantinos Raptis, lansată în anul 1992, când acesta a fost numit Maestru Metaxa. De atunci, în fiecare an, Metaxa Private Reserve este lansată într-un singur lot, într-un număr limitat de decantoare.

„Creez Metaxa Private Reserve o dată pe an, într-un singur lot, cu amestecuri care au atins apogeul expresiei lor, câteva dintre ele provenind de la prima distilerie din Pireu. Aceasta este, fără îndoială, creația de care sunt cel mai mândru. Un gust generos și voluptos ce oferă un caracter distinct”, spune maestrul Metaxa.

Fiecare decantor, cu un design minimalist, poartă o etichetă cu semnătura lui Constantinos Raptis, o serie unică și un dop din lemn de stejar gravat cu emblema Casei.

ABV: 40° Aspect: Culoare de chihlimbar cu reflexii aurii de culoarea mierii.

Primul buchet: Flori uscate cu note de lemn de stejar.
Al doilea buchet: Note de miere, coajă de citrice amare, ciocolată și cafea, amestec de condimente dulci și compot de pere.
Gust: Complex și generos, fin, cu arome de lemn de stejar, smochine uscate, stafide, tutun și coajă de portocală. Final: Aromă persistentă de fructe uscate (smochine, prune).

Metaxa Private Reserve a primit Medalia de Argint în cadrul ediției din anul 2017 a International Wine & Spirit Competition. Metaxa Private Reserve se servește de preferință simplu.