McWin achiziționează franciza Popeys din România

Firma poloneză de investiții McWin, prin intermediul platformei de restaurante cu servire rapidă Rex Concepts, împreună cu Restaurant Brands International (RBI), compania-mamă a subsidiarei Popeyes, anunță un acord nou de master franciză pentru piața din România.

Astfel, Rex Concepts va administra de aici înainte brandul Popeyes și va începe să opereze șase restaurante. Rex Concepts se angajează să crească brandul la peste 90 de restaurante Popeyes în țara noastră, în următorii zece ani.

Această investiție completează achiziția, în 2022 de către McWin a francizei master exclusive și a drepturilor de dezvoltare a mărcilor Burger King și Popeyes în mai multe țări din Europa de Est, cu angajamentul de a deschide noi restaurante în 2023.
McWin a agreat să aducă emblematicul brand Popeyes în Republica Cehă și Polonia – și acum în România – și să extindă brandul Burger King în Republica Cehă, Polonia și România, cu planuri de a deschide 600 de restaurante în aceste țări, în următorii zece ani.

„Suntem încântați să împărtășim vestea cea mare privind noua piață și accelerarea planurilor noastre de expansiune regională pentru Popeyes în Europa Centrală și de Est”, declară Jerzy Tymofiejew, CEO Rex Concepts.

„La McWin suntem mândri să vedem cum Popeyes a devenit un brand lider în Europa de Est, dezvoltând un produs pe care orice consumator îl poate recunoaște. Suntem foarte încântați să continuăm să ne consolidăm relația cu RBI”., a declarat Henry McGovern, Co-Fondator McWin Capital Partners.

Steven K. Winegar, Co-Fondator McWin Capital Partners, adaugă: „La McWin credem cu tărie în Popeyes și am făcut deja mai multe investiții în brand prin fondurile noastre. Acest acord este exemplul perfect al modului în care putem ajuta un brand emblematic de restaurante să se extindă fără limite, contribuind în același timp la îmbunătățirea aspectelor-cheie precum digitalizarea, experiența clienților și sustenabilitatea brandului, cerințe prezente în fiecare investiție a noastră”.

„Oportunitatea de creștere a brandului Popeyes în Europa Centrală și de Est este extraordinară. Parteneriatul nostru cu McWin și Rex Concepts este o dovadă a angajamentului nostru de a accelera prezența brandului în regiune și de a oferi oaspeților noștri emblematicul pui Popeyes, preparate delicioase și o experiență excelentă în restaurante”, declară Thiago Santelmo, Președintele RBI EMEA.

Popeyes este un brand de restaurante cu servire rapidă cu preparate, cu peste 4.200 de restaurante, în peste 30 de țări. Popeyes este o subsidiară a Restaurant Brands International Inc. (RBI), companie cu peste 40 de miliarde de dolari în vânzări anuale la nivelul întregului sistem și peste 30.000 de restaurante cu servire rapidă, în peste 100 de țări. RBI deține patru dintre cele mai proeminente și emblematice branduri de restaurante cu servire rapidă din lume – Burger King, Tim Hortons, Popeyes și Firehouse Subs.

McWin este o firmă de investiții private, fondată de Henry McGovern și Steven K. Winegar.

McWin și afiliații au în administrare active de peste 1 miliard de euro, investind în sectoarele globale de servicii alimentare și tehnologie alimentară în stadii de creștere și maturitate. Investițiile în sectorul alimentar includ Gail’s și White Rabbit în Marea Britanie, L’Osteria și Burger King, Vapiano, brandul italian global și Rex Concepts, platforma de QSR axată pe Europa Centrală și de Est.

Investițiile în tehnologia alimentară includ companiile alternative de proteine BlueNalu, Perfect Day, The Every Company, Impossible Foods și UPSIDE Foods, compania de ambalare sustenabilă Footprint și compania de agricultură verticală, Oishii.

Articolul precedentRetuRO invită companiile de transport să facă parte din programul de Garanție Returnare (SGR)
Articolul următorBiofach China se va desfășura timp de trei zile la Shanghai, în perioada 19 -21 septembrie 2023
Modern Buyer
Modern Buyer este un pionierat in zona produselor editoriale specializate, fiind prima platforma de informare destinata specialistilor in achizitii – buyeri si oameni de vanzari - din Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.