Maxima Bulgaria intentioneaza sa preia 12 magazine Penny, lant care se retrage din piata

1326

Retailerul lituanian Maxima Group, care detine in Bulgaria magazine T-Market, a anuntat recent ca intentioneaza sa cumpere 12 supermarketuri Penny, lant care se retrage din aceasta tara. Potrivit seenews.com, autoritatile de concurenta din Bulgaria isi vor anunta decizia cu privire la aceasta tranzactie dupa o atenta si amanuntita evaluare.

In luna septembrie 2015, Rewe Group, proprietarul Rila Proiect si implicit al lantului de supermarketuri Penny, a declarat ca a decis sa inchida toate cele 49 de magazine pe care le detine in Bulgaria. Oficialii retailerului german au declarat la momentul respectiv ca se vor concentra pe dezvoltarea lantului de supermarketuri Billa, transformand unele magazine Penny in Billa, preluand centrul logistic din Stolnik, langa Sofia, precum si o parte din personal.
In cazul in care tranzactia va fi aprobata, Maxima, unul dintre cei mai mari retaileri din zona baltica, va ajunge sa detina in Bulgaria circa 60 de magazine, devansand Kaufland. Cele mai mari lanturi din tara vecina sunt Billa Bulgaria, cu 102 magazine, Lidl cu 79 si Kaufland, cu 55.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here