Lidl va deschide cel puțin șapte noi magazine în Bulgaria, în 2018

415

În acest an, Lidl va deschide cel puțin șapte magazine în Bulgaria, în principal la Sofia, Varna și Plovdiv. Investiția în fiecare unitate se ridică la aproximativ 2 milioane de euro. Compania, care operează în Bulgaria din 2010, este cea de-a doua ca mărime după Kaufland, iar deschiderea de magazine noi va continua. Anul trecut planul a fost de expansiune a fost ceva mai conservator în Bulgaria, unde Lidl a deschis numai trei magazine, anunță Agenția de știri Novinite.

La finalul lunii aprilie, Lidl a deschis un magazin în cartierul „Borovo” din Sofia, cu un format special destinat zonelor urbane dens populate. Clădirea are două etaje, peste 120 de locuri de parcare, dintre care jumătate sunt aflate într-o parcare subterană, iar suprafața de vânzare este de 1.300 mp.

Lidl face parte din grupul german Schwarz și este prezent în peste 25 de țări. În Bulgaria, compania are 88 de magazine în 46 de orașe și peste 2.300 de angajați.

Lidl se află în topul trei al lanțurilor de supermarketuri în Bulgaria, după Kaufland (care face parte și el din grupul Schwarz). În 2017, compania și-a mărit cota de piață la 7,9%, față de 7,1% în 2016, cu venituri de 830 milioane de leva, potrivit datelor furnizate de compania ICAP.