BASF a primit acordul pentru preluarea operațiunilor Bayer din domeniile seminţelor şi erbicidelor

280

Marele producător al industriei chimice din Europa BASF a obținut aprobarea Comisiei Europene pentru a achiziționa un pachet din afacerea Bayer, după ce a promis să renunțe la anumite active pentru a tempera îngrijorările legate de practici anticoncurențiale.

Comisia Europeană a declarat că BASF a acceptat să facă unele concesii care vizau preocuparea că acordul ar putea reduce inovația în materie de erbicide și tratamente pentru semințe.

Astfel, BASF va vinde una dintre liniile sale de cercetare pentru dezvoltarea erbicidelor neselective și a produsului Trunemco (un pesticid destinat tratamentului semințelor).
BASF achiziționează unele dintre activele Bayer cu suma de 5,9 miliarde de euro (7,2 miliarde de dolari), respectiv divizia Nunhems care desfăşoară activităţi la nivel global în domeniul producerii şi comercializării de seminţe profesionale de legume, platforma de fungicide pentru grâu, platforma digitală xarvio și brandurile de fungicide/insecticide pentru tratamentul semințelor Poncho, VOTiVO, COPeO și ILeVO .

La rândul său, Bayer își vinde activele în schimbul aprobării de către UE a achiziției, la nivel mondial, a companiei Monsanto, o tranzacție în valoare de 62,5 miliarde de dolari, care a fost aprobată luna trecută.