Lidl deschide al 24-lea magazin al sau din Capitala, primul construit pe structura demisol si parter, si cu acoperis verde

Discounterul german Lidl a inaugurat astazi cel de-al 201-lea magazin al sau, cu un format unic: este construit pe structura demisol si parter. Parcarea unitatii este situata la parter, iar accesul clientilor spre zona comerciala, aflata la demisol, se face cu ajutorul scarilor rulante. „Formatul a fost creat pentru a oferi o experienta imbunatatita de cumparaturi pentru clienti, un mediu de lucru care sa raspunda si mai bine nevoilor angajatilor, dar si pentru a fi sustenabil in ceea ce priveste protectia mediului. Magazinul foloseste o serie de tehnologii avansate din domeniul constructiilor, ce contribuie la reducerea amprentei energetice a cladirii. In linie cu demersurile catre sustenabilitate ale Lidl, magazinul este dotat cu un acoperis verde, primul din portofoliul companiei. Astfel, vegetatia amplasata pe acoperis are rolul de a reduce efectul de sera din oras, absorbind praful si dioxidul de carbon si producand oxigen, dar si de a cobori temperatura ambientala. Acest tip de acoperis contribuie si la eficienta energetica a cladirii, prin racirea naturala a acesteia pe timpul verii si incalzirea sa pe timpul iernii. In acelasi timp, acoperisul verde filtreaza in mod natural apa pluviala, datorita multiplelor straturi componente, si reduce in mod considerabil cantitatea de apa deversata in sistemele de canalizare”, au precizat reprezentantii retailerului.

Magazinul este situat pe Soseaua Pantelimon, nr. 111A, Bucuresti, are o suprafata de vanzare de aproximativ 1.000 mp si dispune de aproximativ 56 de locuri de parcare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here