„Legume Fericite” anunță atingerea unei suprafețe cultivabile de 10 hectare

369

Legume Fericite, o afacere de tip antreprenorial, deținută de soții Mihaela și Florin Buligoanea, anunță atingerea unei suprafețe cultivabile de 10 hectare. Situată în comuna Tărtășești, județul Dâmbovița, Legume Fericite devine astfel una dintre cele mai mari ferme legumicole bio din zona metropolitană a Bucureștiului. Legume Fericite are propriul magazin online, deschis în 2012.

 

Legume Fericite este o fermă înființată în 2012, pe un teren pe care nu au existat culturi intensive. Din suprafața totală, peste 8 ha sunt cultivate cu legume, dintre care predomină culturile de cartofi, rădăcinoase și ceapă. Ferma a demarat procesul de conversie pentru obținerea certificării bio în 2012. Din 2014, Legume Fericite a intrat în categoria cultivatorilor de fructe și legume bio certificați.

“Suntem foarte mulțumiți de creșterea pe care am avut-o în acești 15 ani de când am achiziționat prima parcelă de teren din fermă. Nu a fost ușor, dar am reușit să ne dezvoltăm constant și să cultivăm legume și fructe în cel mai curat mod. Obținerea certificării bio a însemnat un prag major pe care l-am trecut cu succes. Din totalul producătorilor de alimente naturale din jurul Bucureștiului, care dețin și magazine online, doar circa 30% au certificare bio. Restul de 70% sunt în curs de certificare ecologică sau cultivă fără a utiliza pesticide“, a declarat Mihaela Buligoanea, co-proprietar Legume Fericite.

Biodiversitatea vegetală este susținută de portofoliul de culturi bio al fermei din Tărtășești: brassicaceae (varză albă, varză roșie, conopidă, broccoli, kale, hrean, creson, gulie, ridichi), familia allium (ceapă, praz, usturoi), spanac, salate, păpădie, familia leguminoase (fasole, mazăre, soia, lucernă), cucurbitacee (castraveți, dovlecei, pepeni, zucchini), solanacee (tomate, ardei, vinete, cartofi), umbelliferae (morcovi, păstârnac, țelină, mărar, pătrunjel, leuștean, coriandru), graminae (grâu, porumb), tagete și plante aromatice (busuioc, cimbru, salvie, mentă, busuioc, roiniță). Există și o livadă de pomi fructiferi, dar și mici plantații de zmeură, căpșuni și mure.

Vânzările se realizează atât online, cât și prin participarea la târguri și expoziții de profil: Agenda Bio, V for Verde, Organic Days. Sâmbăta și duminica, produsele pot fi achiziționate de pe Platoul Piața Amzei, iar în București există un serviciu de livrare la domiciliu. Toate plantele sunt cultivate ecologic, iar metodele de prevenire a dăunătorilor sunt exclusiv biologice.