Le Manoir anunță fuziunea restaurantelor bucureștene Relais & Châteaux Le Bistrot Français și Bistro Ateneu

48

Grupul Le Manoir, condus de către Cristian Preotu anunță fuziunea restaurantelor bucureștene Relais & Châteaux Le Bistrot Français și Bistro Ateneu. Noul local creat în urma unirii celor două proprietăți va funcționa în clădirea Galleron, cea care a găzduit, în ultimii doi ani, Relais & Châteaux Le Bistrot Français, va purta numele de Bistro Ateneu și va fi, în continuare, afiliat rețelei Relais & Châteaux. Relais & Châteaux Bistro Ateneu își deschide ușile în noua formulă începând cu data de 19 august și va fi deschis de luni până duminică, în intervalele orare 12:00 – 15:00 și 18:00 – 22:00.

Pentru noul restaurant, Relais & Châteaux Bistro Ateneu, Le Manoir previzionează o cifră de afaceri de 1.200.000 de Euro, cu peste 30% mai mare decât valoarea înregistrată în 2018 de către Relais & Châteaux Le Bistrot Francais.

Bucătăria restaurantului va fi condusă de către Alexandru Dumitru, desemnat, în iunie 2019, Cheful Anului, de către Gault&Millau Romania, iar echipa va include profesioniști din ambele localuri care au fuzionat. Cătălin Grancea, Maître de Maison Relais & Châteaux Le Bistrot Français, începând cu anul 2015, și Octavian Gruianu, șef somelier al aceluiași local, își vor păstra funcțiile în cadrul noului proiect.

Grupul Le Manoir întrerupe, în același timp, colaborarea cu consultantul francez Sebastien Gravé și cu cheful coordonator Sorin Miftode.

“Intrăm în această etapă alături de o echipă unită de o viziune comună: să transformăm experiența pe care o oferim oaspeților într-una memorabilă, în care să se simtă autenticitatea, spiritul local, pasiunea pentru tot ceea ce este bun și frumos, precum și implicarea fiecăruia dintre noi. Prin urmare, investiția în talente rămâne o prioritate pentru noi, deoarece avem nevoie de cei mai buni profesioniști, care să înțeleagă și să asimileze valorile noastre și ale asociației Relais & Châteaux.” afirmă Cristian Preotu, proprietar Le Manoir.

Meniul Relais & Châteaux Bistro Ateneu este construit în jurul materiilor prime de foarte bună calitate, selectate de către chef Alexandru Dumitru. Ingredientele-vedetă ale localului sunt legumele de sezon, ciupercile de pădure, plantele aromatice, dar și mistrețul, porumbelul, racii și peștii sălbatici.

Toate procedurile, de la curățarea ingredientelor până la prezervarea lor în sosuri, conserve, amestecuri de murături, afumarea peștelui etc., vor fi realizate în restaurant, pentru ca fiecare preparat să ilustreze întru totul filozofia gastronomică a echipei.

“Este un efort pe care puține localuri îl fac, însă care îți oferă oportunitatea de a te juca așa cum dorești cu materiile prime, cu aromele și texturile lor. Ca chef, simt că doar astfel îmi pot câștiga libertatea de a crea farfurii care celebrează sezonalitatea, terroir-ul românesc, tradițiile și bogăția noastră culturală.”, completează chef Alexandru Dumitru. În plus, localul își va delecta oaspeții cu o selecție de preparate excepționale, care vor pune în evidență ingrediente din alte țări, folosite în sezonul lor.

Pentru a-și întări angajamentul față de gastronomia românească, restaurantul va găzdui constant cine la patru mâini, având ca invitați chefi extrem de apreciați și valoroși, din rețeaua Relais & Châteaux. Astfel, profesioniști din întreaga lume, cunoscuți pentru viziunea lor culinară, vor descoperi România, produsele și artizanii locali și ne vor prezenta câteva dintre ingredientele lor favorite. “Va fi o îmbinare culturală extrem de interesantă, în cadrul căreia promovăm terroir-ul local și descoperim, la rândul nostru, elemente valoroase pentru alte culturi.”, afirmă antreprenorul Cristian Preotu.

Fondat de către Cristian și Maria Preotu, grupul românesc Le Manoir activează, încă din 2004, în industria gastronomiei și a produselor de nișă, sub următoarele branduri: divizia de importuri și vânzări business-to-business Le Manoir, magazinele Comtesse du Barry, restaurantele bucureștene Relais & Châteaux Bistro Ateneu, SushiRoom. În august 2019, Le Manoir a inclus în portofoliul său The Owl, un bar de mixologie, deschis lângă Ateneul Român.