Lansare Modern Buyer şi KeysFin: Analiza industriei de distribuţie în retail şi HoReCa, ediţia 2020

534

În 2018, un număr de 131 de jucători din industria de distribuţie în retailul tradiţional şi HoReCa din întreaga ţară au realizat, împreună, o cifră de afaceri de 15,5 miliarde de lei (circa 3,22 miliarde de euro), în creştere cu 7,6% faţă de 2017 şi cu 42% peste nivelul din 2014. Pentru 2019, estimările arată un avans considerabil la aproape 16,6 miliarde de lei. Totodată, profitul net al distribuitorilor în retail și HoReCa a crescut cu 2,2% față de 2017 și a fost cu 74% peste nivelul din 2014, la aproape 361 milioane de lei în 2018. Pentru 2019 estimăm continuarea tendinței de creștere, la peste 406 milioane de lei.

Trei sferturi dintre companii (98 de companii) au fost înființate acum mai mult de 20 ani, acestea generând 80% din totalul cifrei de afaceri în 2018. Vârsta medie a distribuitorilor din retail și HoReCa este de 21 de ani, un alt argument care ne arată că industria rămâne una competitivă în ciuda contracţiei comerţului tradiţional în România. Nu în ultimul rând, companiile medii (cele care au generat și cea mai mare cifră de afaceri) au fost cei mai mari angajatori cu 55% (11,5 mii de angajați) din forța de muncă.

Acestea sunt doar câteva dintre concluziile pe care vă invităm să le regăsiţi în paginile unei ample analize lansate chiar în această săptămână de publicaţia Modern Buyer în parteneriat cu KeysFin, unul din principalii jucători de pe piața locală de business information.

În peste 160 de pagini, ediţia cu numărul V a analizei “Distribuitori în Retail și HoReCa” oferă profesioniştilor din diverse domenii, date cheie ale sectorului de distribuţie, prin prisma prezentării unor informaţii calitative şi financiare pentru 131 de distribuitori din toate județele țării. Cu suportul partenerilor de la KeysFin, în acest an, în completarea informaţiilor calitative, am introdus noi indicatori financiari cu ajutorul cărora să putem reflecta şi mai în detaliu evoluţia business-urilor din industria de distribuţie. Tot în premieră, raportăm aceşti indicatori pentru o perioadă de 5 ani.

Structura analizei

Partea I
• Tablou general al dinamicii sectorului de distribuție în ultimii 5 ani (top național, topuri regionale, analiza informaţiilor calitative şi financiare pentru 131 de jucători din industrie)

Partea II

Profil detaliat pentru 131 de distribuitori naționali și regionali. Prezentăm indicatori cheie precum:
• Date de identificare companie;
• Indicatori calitativi: Aria de acoperire teritorială a fiecărui distribuitor (judeţele acoperite), Canale de vânzare deservite, Parteneri, Categorii de produse din portofoliu, Depozite (număr, suprafaţa, amplasare, regimul de temperatură), Flota auto, Numărul mediu de clienţi, Numărul mediu de angajaţi;
• Indicatori financiari pentru ultimii 5 ani: Cifra de afaceri, profitul/pierderea netă, Marja netă (Rezultat net/Cifra de afaceri), ROE (indicator ce reflectă eficienţa utilizării capitalurilor acţionarilor şi se determină ca raport între profitul net obtinut de entitate şi capitalul propriu), ROA (indicator ce măsoară gradul de rentabilitate al intregului capital investit în entitate şi se determină ca raport între rezultatul net al exercitiului şi totalul activelor entităţii), numărul de angajaţi.

Analiza “Distribuitori în Retail și HoReCa” este un produs unic pe piaţa internă, actualizat anual, oferind atât date furnizate direct de antreprenorii şi managerii din sector cât şi informaţii culese din surse oficiale (Ministerul de Finanţe ş.a.). Ghidul este disponibil în format pdf, având un design modern ce vă permite identificarea rapidă a informațiilor.

Lansează o comandă!

Analiza poate fi achiziționată la prețul de 250 de euro + TVA. Pentru a comanda acest produs vă rugăm să ne transmiteţi solicitarea dumneavostră la office@modernbuyer.ro. Tot în premieră companiile care vor achiziționa această analiză vor putea utiliza gratuit, timp de o lună o serie de funcționalități avansate ale aplicației mobile KeysFinder ce oferă acces la informații complexe despre companiile din România, informații ce pot fi relevante pentru afacerea dumneavoastră.

Pentru mai multe detalii nu ezitați să ne contactați și telefonic: Aurelia Grigorescu 0767.11.88.33 sau Cristi Brinca 0733.933.967

Modern Buyer – Prezentă de 12 ani pe piața românească, publicația online Modern Buyer a dezvoltat mai multe instrumente de lucru necesare profesioniștilor din industria de retail și FMCG, dar și o platformă de evenimente de afaceri specializate pe care o puteti consulta pe www.modernbuyer.ro

KeysFin oferă servicii de informatii de afaceri despre firmele din România și din străinătate prin intermediul unor instrumente dedicate. KeysFin deţine şi aplicaţia KeysFinder, prin intermediul căreia utilizatorii pot accesa usor şi rapid situaţii financiare, indicatori şi informaţii juridice de la peste 4 milioane de entități economice din România.

Mulţumim partenerilor care au susţinut realizarea şi lansarea acestei analize: