KMG International continua expansiunea retelei Rompetrol si anunta alte 11 statii noi pana la finalul anului

KMG International, prin intermediul companiei Rompetrol Downstream, a anuntat la inceputul lunii iulie a.c., odata cu deschidere unei noi statii de alimentare in Bucuresti, ca pana la finalul anului 2015 isi propune sa mai extinda reteaua din Romania cu alte 11 staţii noi de alimentare. Bugetul de investitii alocat expansiunii se ridica la aproximativ 18 milioane de dolari.
Cea mai noua statie de alimentare cu carburanti a fost deschisa pe soseaua Viilor nr.67 (Bucuresti), are o suprafata de 2.000 de mp si pastreaza elementele definitorii ale conceptului de statii lansat de companie la sfarsitul anului 2013. Acest nu concept combina design-ul premium cu cele mai moderne solutii tehnice, dar aduce si o reorganizare a spatiului interior printr-o o arhitectura moderna si utilizarea unor materiale si finisaje de calitate.
Pana la jumătatea a anului, 117 de statii de distributie au fost modernizate, iar alte sase vor fi adaptate noului concept in urma procesul de rebranding pană la finalul lui 2015. Produsele disponibile in magazinul unei statii de benzinarii sunt impartite in trei mari categorii, dupa felul in care le percepe consumatorul: 1) zona de shop – unde sunt listate produse food, produse non food, bauturi racoritoare si alcoolice, tigari; 2) zona gastro – sandwich –uri, patiserie, dulciuri, cafea , bauturi racoritoare si alcoolice; 3) zona de servicii – roviniete si incarcare electronica.

In Romania, compania opereaza peste 750 de puncte de distributie carburanti (statii proprii, statii Partener, Rompetrol Express, baze interne de 9 si 20 metri cubi) 230 de statii distributie GPL auto, 9.000 de puncte de distributie butelii si 3 statii de imbuteliere GPL la Constanta, Arad şi Bacău.