Ion Valentin Barbu, de la ferma pomicolă Lacu Rezii, Însurăței, speaker la RO-Fruits & Vegetables Show

Ion Valentin Barbu, administratorul livezii deținute de Comly în zona Lacu Rezii, Braila, va fi unul dintre invitații panelului „Provocările antreprenorilor din agribusiness. Cum îţi remodelezi afacerea pentru a răspunde nevoilor din retail şi HoReCa?”

Activitatea de producţie a companiei Comly S.R.L. se desfăşoară la 5 km de oraşul Însurăţei, din judetul Brăila. Comly este considerat unul dintre cei mai mari producători de fructe din România, respectiv: cireșe, piersici, caise, prune și mere. Ferma pomicolă se întinde pe aproximativ 200 ha, din care aproape 90 ha din suprafaţă o reprezintă plantaţia superintensivă. Aici, materialul pomicol este de ultimă generaţie, de import, din Italia şi Olanda.

Depozitul cu frig, complet automatizat, este realizat după un proiect olandez. Depozitul cu frig este absolut necesar pentru păstrarea fructelor în condiţii optime, până la momentul livrării acestora către beneficiar. Fructele produse sunt comercializate fie în ambalajul beneficiarului, fie în ambalajul ce poartă marca “Lacu Rezii”.

Valentin Barbu va oferi exemple despre modul în care ferma pomicolă de la “Lacu Rezii” s-a adaptat la cerinţele pieţei de retail. Fructele sunt ambalate cu ajutorul instalaţiei de sortare la gramajul solicitat de client în lăzi egalizate. Dacă un client doreşte să cumpere mere calibrate la 200 grame fiecare, iar ladiţa trebuie să cântărească în total 4 kg, atunci lădiţa va conţine 20 de mere.

În funcţie de strategia anuală a retailerilor, “Lacu Rezii” livrează fructele în ambalaje personalizate, adaptate la trendul culorilor, atât pentru ladiţe, cât şi pentru alveolele acestora.

Fructele “Lacu Rezii” sunt livrate şi în România, în retailul modern şi în Piaţa de Gross. Livrările acoperă 3 regiuni din ţară și orașele: Iaşi, Suceava, Targu Mureş, Cluj Napoca; Craiova, Slatina, Piteşti; Bucureşti, însă majoritatea fructelor de la “Lacu Rezii” sunt exportate în Olanda şi Rusia.

Întreg procesul de fertilizare este computerizat. Astfel se poate controla cantitatea de apă livrată în instalaţia de irigare prin picurare, PH-ul şi conductibilitatea electrică a apei. O suprafaţă importantă de plantaţie pomicolă se află în sistem protejat împotriva grindinei şi a razelor ultraviolete. Know-how-ul este asigurat de specialişti din Olanda şi Italia.

Compania înființată în 1994 este certificată cu sistemul de Agro Management – GLOBAL G.A.P.

Pe 21 noiembrie 2019, actorii importanți din domeniu – retaileri, operatori HoReCa, producători, importatori, distribuitori și furnizorii de soluţii și servicii – își dau întâlnire la hotelul Crowne Plaza din București pentru a lua parte la cel mai apreciat eveniment al industriei: RO Fruits & Vegetables Show.

RO Fruits & Vegetables Show, ediția 2019 este un eveniment de o zi, a cărui structură se bazează pe patru componente:
• Conferință – dezbateri în plen;
• Business Matchmaking – evenimentul oferă mai mult de 200 de posibilități de business, conectând factori de decizie de pe tot lanţul de producţie şi distribuţie;
• Expo Village – o agora modernă a sectorului de legume, expoziția organizată în cadrul evenimentului, este catalizatorul perfect al unei conversații de succes între achizitori, furnizori de produse, soluții și servicii dedicate industriei;
• Cocktail – Veranda Restaurant – încheiem ediția 2019 a RO Fruits & Vegetables Show cu un cockail într-un cadru relaxant, unde toți participanții vor avea oportunitatea de a aprofunda discuțiile demarate pe parcursul zilei.

Te așteptăm alături de noi și în acest an! Înscrie-te pe site-ul evenimentului, achiziționând unul din pachetele disponibile!