Consiliul Concurenţei analizează fuziunea firmelor H&E Reinert, Kemper şi PFC Pro Food

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Hans-Ewald Reinert și Wolfgang
Kühnl preiau împreună companiile H &E Reinert Holding GmbH & Co. KG, H. Kemper GmbH & Co. KG și P.F.C. Pro Food Company GmbH & Co. KG.

H.& E.Reinert Holding GmbH & Co. KG are ca obiect principal de activitate producția și
comercializarea de preparate din carne procesată. În România, H.&E. Reinert este prezentă prin intermediul companiei H.& E. Reinert SRL, care desfășoară activități de fabricare a produselor din carne.

Companiile H. Kemper GmbH & Co. KG și P.F.C.și Pro Food Company GmbH & Co. KG activează în sectorul procesării de carne, având ca obiect principal de activitate fabricarea preparatelor din carne.

Potrivit presei germane, companiile de familie Kemper și Reinert vor fuziona și vor crea o nouă entitate numită The Family Butchers (TFB). Tranzacția ar crea al doilea cel mai mare procesator de carne din Germania, cu o cifră de afaceri anuală de peste 700 de milioane de euro. Familiile proprietare, Kühnl și Reinert, vor deține fiecare 50% din acțiunile companiei nou-fondate, pe care Wolfgang Kühnl și Hans-Ewald Reinert o vor administra în calitate de manageri-parteneri.

The Family Butchers va oferi o gamă largă de produse, de la cele de prim preț până la produse premium, înglobând expertiza Reinert în calitate de producător de marcă și a companiei Kemper ca specialist în mărci proprii (PL). Noua entitate va îngloba nouă fabrici cu peste 2.600 de angajați.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune este o
concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, prin urmare
Consiliul Concurenţei va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii
compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele
prevăzute de lege.