Inițiativă Profi: Raftul bunătăților locale

Începând de astăzi, în trei dintre magazinele rețelei Profi, din cartierele clujene: Mărăști, Zorilor și Grigorescu și-a făcut apariția Raftul bunătăților locale. Astfel, au fost expuse la vânzare produse alimentare artizanale din zonă, într-un spațiu semnalizat, urmând ca pe măsură ce identifică mai mulți producători locali, rețeaua Profi să extindă această inițiativă și în alte orașe mari.

După târgul organizat de Profi la Apoș la sfârșitul lunii septembrie pentru a pune în evidență valoarea producătorilor locali și a le mări astfel șansa de a prezenta la nivel național roadele muncii lor, evenimentul de astăzi marchează deschiderea efectivă a rețelei Profi pentru acest gen de produse.

Pentru început, după ce au trecut printr-un un minuțios proces de selecție, un număr de peste 40 de producători locali sunt listați în magazinele Profi unde, în funcție de sezonalitate, vor fi prezenți cu lactate, produse din carne, legume conservate, murături, zacuscă, gemuri, siropuri, compoturi, ceaiuri, paste făinoase, ulei presat la rece, pâine și altele.

„Încurajăm producătorii artizanali locali să producă și să vândă în condiții de siguranță alimentară bunătățile lor tradiționale”

“Încurajăm producătorii artizanali locali să producă și să vândă în condiții de siguranță alimentară bunătățile lor tradiționale, pentru a le oferi clienților noștri gusturile cu care s-au obișnuit încă din copilărie”, afirmă Gaetan Pacton, Directorul general Profi.

“Noutatea pe care o lansăm astăzi, Raftul Bunătăților Locale, este o inițiativă prin care sprijinim producătorii alimentari artizanali căci aceștia sunt din ce în ce mai puțini și, ca să nu dispară, este nevoie urgentă să fie ajutați să vândă, să poată să trăiască,” a declarat Călin Costinaș, Director general adjunct Profi.

“Această acțiune nu are o miză economică pentru noi, este una de responsabilitate socială, menită să îi ajute să treacă peste actualele momente dificile” a precizat Costinaș.

“Sunt mândru că ceea ce fac eu și ai mei are acum recunoașterea și sprijinul acestui mare lanț de magazine și totodată sunt bucuros, deoarece cred că acest pas ne va spori vizibilitatea și accesibilitatea”, a declarat Sebastian Hosu, cunoscut în zonă pentru siropurile, dulcețurile, ceaiurile, zacusca și alte produse cu eticheta Cămara de la Munte.

Cu peste 1.600 de magazine în mai bine de 760 de localități și circa 28.000 de angajați, Profi este cea mai extinsă rețea de retail modern și cel mai mare angajator din România.