Ikea a lansat raportul de sustenabilitate pe 2017

Principalul proiect de implicare în comunitatea locală al Ikea România în anul financiar 2017 a fost lansarea Fondului Ikea pentru Mediul Urban, un program de granturi pentru proiecte de mediu mici și medii, care se adresează unor probleme relevante pentru comunitatea din jurul magazinului Ikea Băneasa. Șase proiecte au fost finanțate prin Fondul Ikea pentru Mediul Urban, cu un angajament financiar total pe trei ani, de peste 1,2 milioane de lei. Ikea România susține proiecte care se axează pe reducerea amprentei de carbon, eficiență energetică și energie regenerabilă, reducerea consumului de apă și refolosire, conservarea biodiversității, precum și susținerea comunității și a educației pe aceste subiecte.

Cele mai importante realizări din anul financiar 2017 ale Ikea Group (Ingka Holding B.V. și entitățile sale controlate), și menționate în Sustainability Summary Report pentru anul financiar 2017 includ:
• Ikea a deschis primul magazin sustenabil în Kaarst, Germania. Ikea va deschide un magazin lider în sustenabilitate și în România – Ikea Pallady va fi o construcție sustenabilă care va permite operațiunilor din magazin să fie cu 80% mai sustenabile față de altă clădire cu dimensiuni și scopuri similare.
• Panouri solare accesibile pentru acasă sunt acum disponibile în cinci piețe în urma lansării ofertei Home Solar în Polonia și Belgia (după ce au fost deja lansate în Olanda, Elveția și Marea Britanie).
• Există 416 turbine eoliene în 11 piețe și 750.000 de panouri solare pe clădirile IKEA din toată lumea. Toate acestea generează energie regenerabilă echivalentă cu 73% din totalul energiei folosite în operațiunile noastre.
• Peste 100 de inițiative contribuie la dezvoltarea economiei circulare – de la servicii de preluare a mobilei vechi, până la workshop-uri de refacere a textilelor.
• Peste 20.000 de kg de mâncare sunt economisite, ca parte a efortului de a elimina risipa de alimente în restaurantele Ikea cu 50% până în 2020.
• 49% dintre managerii Ikea Group sunt femei, iar 53% dintre membrii echipei de top management a Ikea Group sunt femei. În Ikea România: 45% din funcțiile de middle management sunt deținute de femei, în timp ce funcțiile de top management sunt ocupate în proporție de 50% de femei.
• Opt piețe au lansat programe de angajare pentru refugiați, prin care aceștia să vor obține prima experiență de lucru într-o nouă țară.

Pentru informații despre performanțele în sustenabilitate în tot sistemul de francize Ikea și în activitățile de producție și distribuție, puteți consulta Inter Ikea Group Sustainability Summary Report FY17.