Henkel vizează reducerea consumului de apă cu 35% pe tona de produs până în 2025

Pe 22 martie 2021, de Ziua Mondială a Apei, Henkel arată că în 2020 compania a utilizat cu 28% mai puțină apă pentru fiecare tonă de produs realizată, față de acum zece ani. Compania vizează reducerea consumului de apă cu 35% pe tona de produs până în 2025, precum și încurajarea utilizării responsabile a produselor companiei pentru reducerea consumului de apă în faza de utilizare a acestora.

În ceea ce privește managementul resursei apă, compania urmărește economisirea acesteia în faza de producție și în cea de consum, mai ales pentru diviziile B2C (Beauty Care și Laundry & Home Care). Astfel, Henkel ia în considerare producția eficientă din punct de vedere al apei încă din etapa de dezvoltare a produselor.

De fapt, sustenabilitatea este un pilon-cheie în strategia de inovare a diviziilor B2C. Astfel, în diferite „secțiuni-cheie” ale procesului de dezvoltare și inovare, fiecare produs nou trebuie să aibă o contribuție în zona sustenabilității.

Compania caută să dezvolte din ce în ce mai multe produse care ajută consumatorii să economisească apă, ca de exemplu balsamul leave-in (fără clătire) și șamponul uscat (dry shampoo) – ambele se folosesc fără apă. Apoi, șervețelele pentru rufe Colour Catcher economisesc, de asemenea, apă, permițând consumatorilor să spele, împreună, rufe în culori diferite, fără riscul apariției petelor/ migrației culorilor. De asemenea, folosind Somat soluție de clătire pentru mașina de spălat vase, consumatorii pot reduce numărul de cicluri de spălare, salvând apă și energie.

În plus, la nivel global, Henkel Beauty Care (mărcile Schauma, Fa) a inițiat în 2016 proiectul „Be smarter. Save Water ” care își propune să sensibilizeze consumatorii cu privire la utilizarea responsabilă a apei. Astfel, pe website-ul Be Smarter Save Water (smarterinitiative.com) compania oferă o multitudine de informații consumatorilor, ca de exemplu faptul că reducerea duratei dușului poate reduce atât consumul de apă, cât și emisiile de CO2 prin reducerea cantității de energie necesară pentru încălzirea apei. Tot aici aflați ce ar trebui să știm cu toții despre apă / Facts (smarterinitiative.com) și cum putem economisi apă? /Tips (smarterinitiative.com) sau puteți să vă calculați amprenta zilnică de apă / Specials (smarterinitiative.com).

În ceea ce privește divizia Laundry & Home Care, temperaturile scăzute ale apei în procesul de spălare a rufelor ajută, de asemenea, la reducerea consumului de energie și a emisiilor de CO2. Inovațiile Henkel le permit consumatorilor să obțină rezultate excelente în procesul de spălare a rufelor la temperaturi mai scăzute când utilizează detergent cu formulă concentrată. Potențialul de economisire este enorm: în cazul în care apa nu mai este încălzită, este posibil să economisim anual mai mult de șapte milioane de tone metrice de emisii de CO2.

În plus față de puterea îmbunătățită de spălare, detergenții lichizi, cu formulă mai concentrată, contribuie la reducerea amprentei de-a lungul întregul lanț valoric, inclusiv în faza de producție, prin eficientizarea consumului apei.

Companie înființată în anul 1994, ca reprezentantă a Henkel Central Eastern Europe Austria, Henkel România are în prezent peste 500 angajați, și un portofoliu compus din peste 30 mărci, mii de produse de la detergenți și Produse pentru îngrijirea Locuinței, la Produse Cosmetice și de Îngrijire Personală, până la Adezivi comerciali, profesionali și industriali și tehnologii. Henkel deține trei unități de producție în România (Pantelimon/ lângă București, Câmpia Turzii și Roznov).

În 2020, Henkel a înregistrat vânzări de peste 19 miliarde euro și un profit operațional ajustat de cca 2,6 miliarde euro. Henkel are 53.000 angajați la nivel global – o echipă pasionată și diversă, unită de o cultură organizațională puternică, o misiune comună de a crea valoare durabilă și valori comune. În calitate de lider recunoscut în zona de sustenabilitate, Henkel deține poziții de top în multe topuri și clasamente internaționale de profil. Acțiunile Henkel sunt listate la Bursa Germană DAX. Pentru mai multe informații, puteți accesa www.henkel.com .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here