Heinrig Food&Beverages, o noua companie pe piata romaneasca, rezultat al unui joint venture creat de Gebr. Heinemann si VM Finance Group

1848

Compania Gebr. Heinemann SE&Co. KG, unul dintre liderii pietei de travel retail si VM Finance Group AD (VMFG), un important grup din Bulgaria, au anuntat finalizarea tranzactiei prin care formeaza un joint venture 50/50, in piata FMCG din Romania. Noua companie, care va opera sub numele Heinrig Food and Beverages (HF&B) va beneficia de experienta de business in piata locala a GH, cat si de expertiza in marketing si distributie FMCG a grupului VMF. Potrivit unui comunicat primit la redactie, Gebr. Heinemann aduce in noua companie businessul de distributie din piata locala, in timp ce VMF Grup achizitioneaza 50% din actiuni. Managementul HF&B va combina avantajele ambilor actionari: GH cu experienta internationala si VMFG cu know-how-ul de marketing si distributie FMCG dobandit in aceasta zona din Europa.
“Acest parteneriat strategic are loc pe o piata promitatoare, tinand cont ca se asteapta ca Romania sa-si pastreze evolutia cresterii economice. HF&B are un portofoliu puternic, care va sustinut si de relatiile de afaceri ale grupului VMF. Tranzactia aduce laolalta baza de clienti, relatiile cu distribuitorii si expertiza ambilor parteneri, pentru a crea un lider in industria de profil”, se precizeaza in comunicat.
Gebr. Heinemann si VMFG au un parteneriat de succes, pe termen lung, operand impreuna pe piata de travel retail din Bulgaria de peste 10 ani.
„Parteneriatul cu un lider global cum e Gebr. Heinemann e o recunoastere a succesului nostru in distributia FMCG. Grupul VMF are o istorie indelungata de parteneriate cu companii internationale precum Gebr. Heinemann si Edenred“, spune Vassil Mirtchev, Presedinte al Bordului Director al VMFG. „Aceasta tranzactie va permite Grupului VMF sa inceapa un proces de expansiune regionala si ii va deschide oportunitati de crestere. Scopul nostru este sa devenim un distribuitor global, imbogatindu-ne portofoliul de food si non-food si crescand semnificativ volumul vanzarilor in urmatorii 3-4 ani.“
„Finalizarea acestei tranzactii cu un partener de incredere si de cursa lunga, ne da ocazia sa fructificam potentialul pietei. Sunt optimist in legatura cu aceasta relatie care va contribui la cresterea businessului din Romania. Grupul VMF are o istorie care il recomanda in a construi branduri FMCG”, spune Peter Irion, Director Executiv al Gebr. Heinemann SE&Co. KG.
Tranzactia s-a finalizat in iunie, iar noua companie, Heinrig Food and Beverages, este in prezent operationala.
Heinrig Food&Beverages (HF&B), un jucator important pe piata romaneasca de distributie, este o companie specializata in spirtoase, vinuri, dulciuri si tabac. Compania isi are inceputurile in Heinrig Distribution, de care s-a separat in 2015, ca o entitate de sine statatoare, pentru a asigura cresterea pe piata din Romania a unor branduri premium, de la peste 30 de companii din intreaga lume. HF&B colaboreaza cu companii precum Zwack Unicum NyRt, DeKuyper Royal Distillers, Underberg AG, STROH Austria Gesellschaft MBH, Borco International GmbH, Belvedere Group, Marchesi Antinori S.p.A, Champagne Taittinger, Freixenet S.A, Casa Vinicola Zonin, E.&J. Gallo, Peter Lehmann Wines, Lafite Rotschild, Rausch Schokoladen GmbH, Jelly Belly Candy Co si altele.