Grupul Iulius demareaza lucrarile la Openville, un proiect cu functiuni de office, retail parc si entertainment

Grupul Iulius a inceput lucrarile de constructie la proiectul multifunctional Openville, o investitie de peste 220 milioane de euro. Ansamblul urbanistic din imediata vecinatate a Iulius Mall Timisoara, creat dupa conceptul „lifestyle center”, va reuni functiuni de office, retail parc si entertainment. Acesta este cel de-al doilea proiect de tip mixed use din portofoliul companiei, dupa Palas Iasi.

Prima faza de dezvoltare a ansamblului Openville va fi finalizata in ultimul trimestru din 2017 si va cuprinde 80.000 mp de birouri clasa A, zona de retail si parcul. A doua etapa va presupune dezvoltarea de spatii office pana la suprafata de 131.000 mp, in functie de cerintele pietei.

Adaptarea la conditiile actuale de piata si integrarea la linia urbanistica a Timisoarei au fost realizate de arhitectul Radu Mihailescu. Openville va avea o suprafata total construita de 594.000 mp, iar Iulius Mall Timisoara va fi parte integrata.
Pe segmentul de retail, Openville va completa atractiile oferite de Iulius Mall Timisoara cu un nou mix de branduri, peste 100 de magazine, restaurante si cafenele tematice, 15 sali de cinema, o zona de fresh market, cel mai mare loc de joaca si alte optiuni pentru petrecerea timpului liber. In plus, proiectul va include si patru sali pentru evenimente speciale si corporate, cu o capacitate totala de 2.500 de persoane.
Cea mai mare pondere o va avea componenta office, dezvoltata sub brandul United Business Center, care va include sapte imobile, cu o suprafata totala de peste 131.000 mp inchiriabili, printre care si cea mai inalta cladire din Romania (155 m si 27 de etaje). Acestea vor forma polul de business al regiunii, destinat companiilor multinationale cu planuri de expansiune, unde vor lucra aproximativ 13.500 de persoane.

Openville va crea la Timisoara si cel mai mare parc suspendat din Romania, un spatiu verde de peste 55.000 mp. Acesta va fi o adevarata oaza de relaxare pentru intreaga familie, cu patinoar, carusel, fantani arteziene, piatete pentru evenimente, peste 1.000 de arbori maturi, 20.000 de arbusti si gazon special. Clientii vor beneficia in Openville de 3.750 de locuri de parcare, subterane si supraterane, dotate cu un sistem inteligent de ghidare.

Articolul precedentPiata poloneza de retail a crescut pana la 56,7 miliarde euro in 2014: 55% din vanzari sunt realizate de catre primii zece jucatori
Articolul următorGfK lanseaza o solutie de monitorizare a preturilor online
Carmen Ionescu
Redactor - Lucreaza pentru Modern Buyer inca de la infiintarea publicatiei, in 2008. Absolventa a Universitatii Bucuresti – Facultatea de Litere, scrie despre industria bunurilor de larg consum, piata de retail, distributie, bricolaj samd.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.