Familia Toneli prezintă Fertilizatorul organic, un produs românesc, 100% natural (P)

Familia Toneli introduce pe piață un fertilizator natural, certificat ecologic, destinat agriculturii, eficient pentru următoarele tipuri de culturi: culturi de câmp, legume, viță-de-vie, pomi fructiferi, suprafețe moi, soluri argiloase, soluri nisipoase. Produsul este un îngrășământ organic, obținut din dejecții (găinaț) ale păsărilor crescute în fermele Toneli, în sisteme free range, sol și organic.

Produsul este bogat în nutrienți, contribuind la îmbogățirea calității solului, este ușor de împrăștiat pe sol sau se poate încorpora în pământ, toamna, pentru a asigura substanțele minerale necesare plantelor, primăvara.

Dejecția paletizată conține toată gama de substanțe nutritive, în proporție biologică echilibrată: substanțe biologice active, ușor biodegradabile și dizolvabile în apă, necesare plantelor, capabile să mărească fertilitatea solului.

Dejecțiile sunt colectate periodic din halele de sol cu utilaje speciale, prevăzute cu cupă și duse în depozitul de dejecții al unității, acoperit și bine ventilat. Din momentul în care sunt introduse în depozit, începe prelucrarea – adică transformarea în peleți, cu ajutorul unui utilaj special dedicat acestui proces. Întregul flux de producție este autorizat sanitar-veterinar, iar produsul final este certificat ecologic. Atât înainte, cât și după transformarea în peleți, se fac analize de laborator.

La finalul procesului de producție se face ambalarea în big bags, automat, printr-o instalație prevăzută cu cântar (500 kg – 1.000 kg).
Pentru însăcuire (5 kg, 20 kg) se folosește o instalație separată. Capacitatea de producție anuală este de 1.500 tone de peleți.
Compania nu stochează produsul ambalat la saci; tot ce se produce, se livrează în maximum 72 de ore!

Avantajele utilizării dejecției peletizate:

  • materii prime organice naturale;
  • acționare rapidă cu eliberarea elementelor nutritive, treptat și în cantitățile necesare pentru creșterea plantelor și a producției obținute;
  • asigură dezvoltarea unui sistem radicular puternic și sănătos; conținut armonios de elemente nutritive ușor dizolvabile în solul umed, cu acțiune pe timp îndelungat;
  • ușor aplicabil pe teren, fertilizarea se face cu aceleași tipuri de utilaje ca și pentru ingrășămintele chimice (freză sau disc);
  • ideal pentru orice tip de sol;
  • fertilizare înaltă a solului prin aport de humus, substanțe organice și microelemente;
  • nu conține bacterii patogene și semințe încolțite de buruieni;
  • se poate folosi fie în stare uscată (pentru suprafețe mari), fie sub formă lichidă, în amestec cu apă (pentru suprafețe mici).


Fiecare fertilizator conține cantități variabile de minerale care ajută plantele, astfel:
·Azotul: ajută la formarea proteinelor în plantă și stimulează creșterea tulpinii și a frunzelor;
·Fosforul: ajută solul să respire și aduce un aport de energie.


Mod de aplicare:

Recomandăm aplicarea fertilizatorului pe teren, toamna sau primăvara, cu câteva zile înainte de semănat pentru activarea biologică a solului.
Pentru stabilirea dozei optime funcție de tipul solului și de cultură, vă recomandăm să consultați un specialist.


Mod de păstrare:

A se păstra la loc uscat, ferit de razele soarelui.
După desfacerea ambalajului, îngrășământul rămas neutilizat trebuie închis ermetic.
Termenul de valabilitate este nelimitat în condițiile de păstrare de mai sus. Valorile nutritive ale îngrășământului sunt valabile la momentul ambalării și pot suferi modificări în funcție de modul și durata depozitării.


Alege organic pentru un gust pur și simpu natural!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here