emag a comandat o cercetare de piata pentru a afla gradul de acceptare al monedei electronice Bitcoin

477

eMAG, cel mai mare retailer online din Romania, deruleaza in prezent o cercetare de piata in randul consumatorilor romani pentru a afla gradul de acceptare al Bitcoin ca instrument de plata. Decizia nu este deloc surprinzatoare in conditiile in care, in luna decembrie 2014, F64, cel mai cunoscut magazin online foto din tara, cu vanzari anuale de circa 20 de milioane de euro, a introdus pe piața plata prin moneda electronica Bitcoin.

Bitcoin este un sistem de plata electronica descentralizat si o moneda digitala creata in 2009 de Satoshi Nakamoto. Constructia monedei Bitcoin permite detinerea si transferul anonim de valoare. Bitcoinii pot fi salvati pe un computer personal sub forma unui fisier portofel sau pot fi stocati cu un serviciu de portofel a unei terte parti, iar in ambele cazuri bitcoinii pot fi trimisi prin intermediul internetului oricarei persoane cu o adresă Bitcoin.

Prin aceasta cercetare de piata, eMag doreste sa afle cat de informati sunt consumatorii romani cu privire la acest instrument de plata si cat de dispusi sunt acestia sa foloseasca o astfel de solutie de plata pe platforma eMag.
In Romania, acest sistem de plata este folosit de mai multe magazine on line (farmacii, cofetarii, mobilir de birou, electronice, produse naturiste s.a.)