Dupa sase luni de „pauza”, Kaufland deschide al doilea magazin din acest an, la Sibiu

Dupa jumatate de an de la inaugurarea primului sau magazin din 2015, la Constanta, retailerul german Kaufland a deschis saptamana trecuta un nou magazin, la Sibiu, ajungand la un total de 104 unitati. Al doilea Kaufland din acest oras este situat pe Sos. Alba Iulia nr. 40, are o suprafata de aproximativ 4.500 mp si comercializeaza circa 15.000 de articole.

De la inceputului lui 2015, retailerul a mai deschis un singur magazin, la Constanta, insa planurile pentru anul in curs vizeaza, pe langa Sibiu, deschideri in Bacau, Braila, Arad, Bucuresti, Timisoara si Ramnicu Valcea.

In luna august a acestui an, Schwarz Group, compania ce detine lanturile Lidl si Kaufland, a contractat un imprumut in valoare de 60 milioane de euro, din partea Bancii Mondiale, pentru a-si continua expansiunea in Romania. Kaufland a inregistrat in 2014 o cifra de afaceri de 7,9 miliarde lei, in crestere cu circa 10% fata de 2013, in timp ce profitul a urcat cu 5%, ajungand la aproximativ 409,7 milioane de lei. Anul trecut, operatorul german a inaugurat 13 magazine, trecand astfel pragul de 100. Pana in prezent, Kaufland a creat peste 14.300 de noi locuri de munca directe in Romania, la sediul central în Bucuresti, in magazinele deschise precum si la centrele logistice situate in Parcul Industrial Ploiesti si Turda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here