Danone vinde 14% din totalul acțiunilor deținute în Yakult Honsha

Danone și-a anunțat intenția de a vinde 14% din acțiunile deținute în Yakult Honsha. Vânzarea va fi efectuată printr-o tranzacție de piață lansată de Yakult și va fi finalizată în luna martie. Danone își propune să păstreze o participație de aproximativ 7% din totalul acțiunilor companiei Yakult (în valoare de 1,4 miliarde de dolari) în urma încheierii tranzacției, în funcție de condițiile din piață. Danone va rămâne cel mai mare acționar în Yakult și își va păstra locul în consiliul de administrație al companiei.

Totodată, Danone a anunțat o „nouă fază” în colaborarea sa strategică cu firma japoneză de băuturi probiotice Yakult, care va face ca cele două mărci să-și intensifice eforturile comune de promovare a probioticelor prin intermediul Consiliului Global de Probiotice, creat în comun.

Cele două companii intenționează, de asemenea, să-și extindă eforturile prin programul Ishoku Dogen, care vizează aprofundarea înțelegerii legăturii dintre dietă și sănătate.
Într-o declarație preluată de presa internațională, oficialii Danone au declarat că au semnat un memorandum de înțelegere cu Yakult Honsha pentru a confirma angajamentul lor față de o „relație strategică pe termen lung și o viziune comună de promovare a probioticelor ca parte a unei alimentații echilibrate”.

Danone se angajează să distribuie brandul japonez de probiotice Yakut pe piețele europene, în care marca are doar o prezență minoră, iar Spania a fost desemnată ca piață de testare.

Yakult a anunțat, de asemenea, astăzi un program de cumpărare a acțiunilor de 36 miliarde JPY, la care va participa și Danone.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here