CTP investeste in cel de-al doilea parc logistic din Cluj-Napoca, la Floresti

CTP, dezvoltatorul de parcuri industriale si logistice, investeste 15 milioane de euro in dezvoltarea unui nou parc logistic in apropiere de Cluj-Napoca. CTPark Cluj II va fi situat in localitatea Floresti, si va avea o suprafata totala inchiriabila de 29.000 m². Compania mai detine un parc in judetul Cluj, CTPark Cluj I, aflat in localitatea Apahida, cu o suprafata de 23.000 m².

Pozitionat la iesirea din oras, pe sensul de mers Cluj-Napoca – Oradea, cu acces direct din DN1 si Drumul European 60, CTPark Cluj II va fi construit pe un teren cu o suprafata de 65.000 de m². Proiectul se afla in faza de autorizare, design si licitatie pentru subcontractori, urmând ca lucrarile sa fie finalizate in doua etape: prima in martie 2018, iar a doua in ultima jumatate a anului viitor.

Din totalul de 29.000 m² spatii de depozitare, aproximativ 8.000 m² sunt deja inchiriate de unul dintre clientii strategici ai CTP. Restul de 21.000 m² disponibili se afla intr-un singur depozit cu compartimentare flexibila, care permite impartirea spatiului in suprafete de marimi diferite, in functie de nevoile clientilor, de la 1.500 m² pâna la 10.500 m².

Cladirile CTPark Cluj II vor fi dezvoltate dupa cele mai inalte standarde tehnice ale companiei, menite sa reduca semnificativ costurile operationale si sa diminueze impactul asupra mediului inconjurator. Facilitatile oferite de noul parc logistic vor fi unice pe piata din Cluj. Halele vor avea o deschidere de 145,4 m si o inaltime utila de 12 m, ceea ce le va permite clientilor sa beneficieze de mai mult spatiu de depozitare.

Depozitele vor fi dotate cu iluminare interioara si exterioara cu LED si Smart LED, iar sistemul de luminatoare amplasate in tavan va asigura prezenta luminii naturale. Izolatiile din materiale de calitate superioara, precum si sistemul inteligent de incalzire si racire vor mentine temperatura interioara la circa 14-15 °C iarna si circa 22 °C in timpul verii, garantând o eficienta energetica maxima.

Toate materialele folosite la constructia depozitelor provin de la furnizori certificati ISO. Masurile se inscriu in strategia pe termen lung a CTP la nivel international, care prevede reducerea emisiilor poluante si, implicit, a impactului asupra mediului, precum si economisirea resurselor.

„Primim din ce in ce mai multe solicitari din zona Clujului, care atrage in ultimii ani investitori de calibru din domenii ca: IT, automotive, FMCG, industria textila, tehnologie. Este al treilea oras ca marime din România si unul dintre cele mai bine dezvoltate din punct de vedere economic, ceea ce genereaza o nevoie tot mai accentuata de noi spatii de depozitare si productie. Investitiile recente, imbunatatirile semnificative aduse infrastructurii si apropierea de granita vestica sunt toate atuuri care ne determina sa plasam Clujul sus in topul strategiei noastre de dezvoltare pe termen lung in Romania. In plus, venim cu o oferta unica pe piata locala – spatii construite peste standardele pietei, folosind cele mai noi tehnologii verzi, ceea ce inseamna extrem de multe avantaje pentru clienti”, declara Ana Dumitrache, Country Head al CTP România.

In paralel cu constructia noului CTPark Cluj II, CTP continua dezvoltarea primul parc logistic din zona aflat in portofoliul sau. Compania investeste circa 4,5 milioane de euro in extinderea cu 10.500 m² a CTPark Cluj I, aflat in Apahida, la 13 km de centrul orasului Cluj-Napoca si in apropierea aeroportului. Cladirea va fi finalizata in noiembrie 2017 si este destinata clientului strategic al CTPark Cluj I, retailerul Profi.

Recent, CTP a achizitionat in vestul tarii doua parcuri logistice in orasele Ineu si Salonta, cu o suprafata inchiriabila totala de 37.000 m², si a demarat lucrarile la extinderea cu 32.000 m² a CTPark Timisoara, cu o investitie de peste 13 milioane de euro.

In urmatoarea perioada, planurile de dezvoltare ale CTP in vestul tarii vizeaza orasele Turda si Deva.

CTP este un dezvoltator si administrator full-service de proprietati comerciale, specializat in livrarea si managementul parcurilor de business high-tech personalizate pentru companii internationale si locale de prim rang, care fac investitii strategice noi sau isi extind operatiunile in Europa Centrala si de Est. CTP detine CTPark Network, cel mai mare sistem integrat premium de parcuri de afaceri din Europa Centrala, cu peste 4,1 milioane de metri patrati de spatii de clasa A, in peste 60 de puncte strategice.

In România, CTP este cel mai mare dezvoltator si administrator de spatii logistice si industriale de clasa A, cu 650.000 m² suprafata inchiriabila situata in zece orase: Arad, Bucuresti, Cluj-Napoca, Deva, Ineu, Pitesti, Salonta, Sibiu, Timisoara, Turda.