Cooperativa Ţara Mea pregătește cea mai mare platformă online de legume româneşti

Cooperativa Țara Mea se pregătește să lanseze cea mai mare platformă națională de legume, instrument online care va asigura contactul direct între fermierii locali și hipermarketuri, fără intermediari. Cooperativa Ţara Mea pregătește această platformă de legume cu scopul propus ca de anul viitor să se înjumătățească importurile de legume, la nivel național.

„Dat fiind faptul că va fi singura platformă românească ce permite contactul direct între fermier și hipermarketuri, Cooperativa Tara Mea va audita fiecare dintre membrii înscriși. Nu vor exista costuri de înscriere pe platformă, singurele criterii vor fi calitatea legumelor românești, seriozitatea și livrarea la timp, precum și profesionalismul, calitatea mărfii, controlul pesticidelor, deschiderea și posibilitatea de a lucra într-un sistem centralizat.”, a anunțat Florin Burculescu, președintele Cooperativei Țara Mea.

Cooperativa Tara Mea a livrat legume românești de peste 2 milioane de euro în acest sezon

Țara Mea a reușit să livreze în acest sezon peste 10.000 de tone de legume românești, susținând astfel producția și asigurând supraviețuirea a peste 300 de fermieri autohtoni. Producția autentic românească a constat în roșii, castraveți, ardei, ceapă și va continua, în această toamnă, cu valori estimate de 1.200 de tone de rădăcinoase lunar.

Producția controlată salvează fermierii locali

Dacă, la începutul sezonului trecut, producătorii locali acuzau pierderi masive, iar hipermarketurile se vedeau nevoite să importe legume, în lipsa sustenabilității, producția controlată și comenzile integrate au reușit să schimbe balanța, în favoarea fermierilor români și producției românești.

“Specialiștii Țara Mea, de la ingineri agronomi până la responsabilii de conturi în relația cu marile lanțuri de magazine au reușit să creeze un lanț unitar de producție și livrare, care, după doi ani de muncă, reușește să aducă legumele românești acolo unde le este locul: pe mesele românilor.”, a declarat Florin Burculescu, președintele cooperativei.

“Producția controlată nu are rolul de a condiționa producătorii locali, ci dimpotrivă, de a înlesni comunicarea dintre aceștia, precum și dintre ei și marile lanțuri de magazine, astfel încât să nu fie irosite produse și resurse. Este evident că, dacă întreaga țară produce tomate în aceeași săptămână, acestea nu vor putea fi vândute sau că, dacă producătorii nu pot răspunde la două-trei comenzi diferite, vor obliga hipermarketul să importe. Din fericire, fermierii noștri au înțeles, au văzut rezultatele în propriile buzunare și din ce în ce mai mulți producători locali ni se alătură.”, a mai comentat Burculescu.

Produse românești de la sămânță până la recoltă

“Pe sectorul legumicol, se va investi în continuare în producția autohtonă, planul fiind să ne asigurăm, pas cu pas, că producem și livrăm doar produse românești. Proiectul pe anul viitor presupune identificarea, stocarea și înmulțirea semințelor din soiuri autentice românești, încurajarea producției în bazinele legumicole tradiționale ale României, precum și asigurarea de suport juridic și consiliere pentru înființarea de noi cooperative, mai mici, care să le asigure producătorilor locali, în timp, independența.”

Brandul Țara Mea livrează, încă din 1996, produse românești autentice, de cea mai bună calitate. 300 de producători fac parte din programul „Legume românești” susținut de Tara Mea și cultivă legume pe o suprafață totală de 600 ha.

Cooperativa Ţara Mea este cea mai mare cooperativă agricolă din România și are peste 1.000 de fermieri membri, cu activităţi pornind de la cultivarea legumelor, procesarea lactatelor şi până la producţia de carne de porc şi pasăre, produse finite şi băcănie.