BDG Import semnalează rebrandingul Budweiser Budvar

BDG Import semnalează că pentru prima dată în ultimul deceniu, Budweiser Budvar, berea lager produsă în České Budějovice, Boemia de Sud, are o nouă identitate vizuală globală pentru sticlele sale. Noul design preia aspecte stilistice din propria arhivă de etichete istorice, care datează din 1895 și prezintă o paletă de culori inspirată din drapelul ceh.

Logo-ul vintage este acum încadrat în zona superioară a etichetei de emblema istorică a České Budějovice (sau „Budweis”, așa cum este cunoscut în limba germană), un oraș care își are originile în producția berii de mai mult de 800 de ani și unde berea Budweiser Budvar este fabricată și astăzi.

De asemenea, zona centrală a noului design este o referință clară la ingredientele locale din Budvar, care sunt neschimbate de la fabricarea berii, începând cu 125 de ani în urmă: hamei de Saaz cu conuri întregi din renumita regiune de hamei din Republica Cehă, Žatec; cele mai fine boabe din Moravia și apă naturală de 10.000 de ani, colectată dintr-un acvifer vechi, care datează din Epoca de Gheață, situat la 300 m sub berărie.

Expresia – “Deținut de Republica Cehă” – încadrează logo-ul din partea inferioară a etichetei, deoarece fabrica de bere Budweiser Budvar rămâne deținută de națiunea cehă, nu de o corporație.

Rebrandingul se lansează prin campania globală Budvar Salutări din Republica Berii, care poziționează Republica Cehă – unde cantitatea de bere consumată pe cap de locuitor este mai mare decât oriunde altundeva în lume – ca adevărata Republică a Berii.

Atât procesul de rebranding, cât și campania Salutări din Republica Berii celebrează Republica Cehă ca fiind paradisul unic și înfloritor al iubitorului de bere și arată cum arta berii rămâne un motiv important de mândrie pentru istoria și cultura națională cehă, astăzi.
Budweiser Budvar face parte din portofoliul BDG Import.