Coca-Cola HBC reconfirmă statul de lider în sustenabilitate

Coca-Cola HBC România a fost desemnată, pentru al 5-lea an consecutiv, cea mai sustenabilă companie din România de către Romania CSR Index 2020, studiul care analizează performanța și nivelul de transparență privind sustenabilitatea corporativă în rândul companiilor din România.

Această recunoaștere vine la doar câteva zile după ce și Grupul Coca-Cola HBC a primit titlul de cea mai sustenabilă companie de băuturi din Europa, în cadrul prestigiosului top Dow Jones Sustainability Index.

În 2019, Coca-Cola HBC România a investit peste 13,6 milioane de euro în fabricile de la Poiana Negrii și Timișoara. Au continuat investițiile în ambalaje sustenabile, 13% din cantitatea totală de PET folosit în 2019 de companie în ambalarea produselor sale fiind PET reciclat sau provenit din surse regenerabile. Brandurile de ape minerale naturale Dorna și Poiana Negri sunt primele ape ambalate în PET 100% reciclat din România.

De asemenea, compania a sprijinit proiecte de promovare a colectării separate a deșeurilor reciclabile, cum este Harta Reciclării sau Big Belly, a susținut tinerii prin programul La TINEri Este Puterea și a contribuit la promovarea unor zone cu potențial turistic și cultural, cum este Țara Dornelor.

Printre măsurile sustenabile pe care compania Coca-Cola HBC le-a luat la nivel de grup se numără reducerea cu 25% a intensității emisiilor de carbon de-a lungul lanțului valoric (comparativ cu 2010), introducerea de ambalaje din PET 100% reciclat pentru branduri de apă din 5 țări, printre care și România, impactul economic pozitiv generat în comunitate și sprijinul acordat a peste 300.000 de tineri din cele 28 de țări în care operează Coca-Cola HBC, prin programul Youth Empowered.

Sprijinul oferit de la începutul pandemiei comunităților în care Grupul Coca-Cola HBC își desfășoară activitățile a venit rapid, donânu-se peste 4 milioane de litri de băuturi celor din linia I și peste $10 million USD, alături de Fundația Coca-Cola.