Cifra de afaceri in crestere cu aproape 20% pentru dm – drogerie markt Romania

1120

Retailerul german dm – drogerie markt Romania, ce detine pe piata romaneasca 79 magazine tip drogherie, a incheiat anul fiscal 2015 cu o cifra de afaceri de 55,69 milioane euro, in crestere cu 18,56% fata de anul anterior, la o dezvoltare a retelei de 11,26%.

”A fost un an activ atat pe planul dezvoltarii cat si cel al modernizarii magazinelor existente. Am reusit sa ne amelioram performanta pe multe segmente. Ne-am concentrat eforturile asupra dezvoltarii competentelor profesionale si personale ale colegilor, am continuat initiativa privind programul de formare duala pe model german in Timisoara pentru a pregati generatii noi care vor face parte din echipa dm. Inceputul de an 2015/2016 pentru dm a fost marcat de 6 deschideri (Bucuresti Baneasa, Bucuresti Pipera, Targu Mures, Alexandria, Craiova, Iasi) urmand ca in primavara aceasta sa deschidem alte 5 filiale (Timisoara, Iasi (3), Suceava)”, a declat Milan Radin, director general dm – drogerie markt Romania.
Reteaua dm – drogerie markt cuprinde magazine deschise in Timisoara (5), Bucuresti (22), Cluj Napoca (5), Galati (3), Brasov (4), Constanta (2), Sibiu (2), Targu-Mures (3), Ramnicu Valcea, Oradea (2), Pitesti (2), Ploiesti (3), Arad, Deva, Braila, Resita, Buzau, Petrosani, Lugoj (jud. Timis), Giurgiu, Sfantu Gheorghe, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Targoviste, Turda, Bistrita, Craiova (2), Alba Iulia, Focsani, Bacau, Zalau, Satu Mare, Drobeta Turnu Severin, Targu Jiu, Alexandria si Iasi.
La nivel de grup, retailerul a raportat pentru anul fiscal 2015 o cifra de afaceri de 9,075 miliarde euro, inregistrand o crestere de 9% a vanzarilor celor 3.224 de magazine din 12 tari. Filialele drogerie markt Austria si CEE incheie anul financiar 2014/2015 cu 1.480 de magazine (Austria, Ungaria, Cehia, Slovacia, Slovenia, Croatia, Serbia, Bosnia-Hertegovina, Romania, Bulgaria si Macedonia) cu o crestere den 6,5% ajungand la o cifra de afacere de 2,046 miliarde euro.