Chef Bogdan Silochi, de la Ceasu’ Rău, a urcat pe podium la “Chinggis Khaan’s Challenge Cup 2019”

Bogdan Silochi, 36 de ani, de la restaurantul Ceasu’ Rău, unul dintre tinerii chefi ai Sergiana Grup, care a participat la competiția gastronomică internațională “Chinggis Khaan’s Challenge Cup 2019”, de la Ulan Bator, s-a întors acasă cu mai multe medalii, obținute atât în probele individuale, cât şi în competiţia pe echipe.


Astfel, Bogdan Silochi a obţinut 4 medalii în concursul individual: bronz, la categoria carne de porc, şi alte 3 medalii de argint, câte una la fiecare dintre categoriile: pui, peşte şi paste.

Dar cea mai importantă realizare este faptul că a fost selectat în echipa de trei bucătari care a concurat în numele României. Această echipă s-a clasat a doua în competiţia celor 21 de echipe reprezentative!

În luna iunie, Ulan Bator a găzduit “Chinggis Khaan’s Challenge Cup 2019”, o competiţie gastronomică internaţională care a aliniat la start 21 de echipe reprezentative pentru tot atâtea state. La Ulan Bator au participat 720 de competitori grupaţi în 20 de categorii. România a fost reprezentată de echipa A.C.E.E.A (Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ).

Bogdan Silochi spunea, justificându-şi opţiunea: “La concurs, după mine, ăsta a fost atuul nostru, alături de modul în care ne organizam lucrul; juriul a avut printre principalele criterii gustul, iar noi dăm gust bun mâncării.”

Silochi a adunat 15 ani petrecuţi în bucătăria de la Ceasu’ Rău, locul în care spune că a învăţat meserie. Tot el spune că pasiunea e importantă în tot ce faci, însă toate abilităţile pălesc în faţa capacităţii de a te conecta la evoluţia actuală.

“Am devenit membru A.C.E.E.A. (Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ), iar participarea la competiţia din Mongolia a fost experienţa care m-a convins că asta e calea: să cunoşti oameni interesanţi, să fii deschis pentru experienţe de acest nivel” – spunea Bogdan, la câteva zile de la întoarcerea de la Ulaanbaatar (Ulan Bator).