Cel mai modern hub din Europa de Est al companiei Pall-Ex a fost inaugurat la Sibiu

Reţeaua de transport expres de marfă paletizată, Pall-Ex, a deschis recent un nou hub în Sibiu, ceea ce îi va permite creșterea vitezei operațiunilor și a capacității de transbordare. Noul terminal, cu o suprafaţă de 5.800 de metri pătraţi, la care se adaugă încă 1.200 mp sub copertină, a fost inagurat la jumătatea lunii aprilie în incinta Network Industrial Park din Sibiu.

Reprezentanţii companiei susţin că prin facilitățile de care dispune, noul terminal de cross-docking va asigura o mai bună eficienţă a operațiunilor rețelei Pall-Ex România. Odată cu noua investiţie, capacitatea de transbordare va fi de până la 3.500 de paleți paleţi zilnic. Datorită noului terminal se pot încărca și descărca 24 de camioane simultan.

“După opt ani de funcționare într-un hub care ne-a servit până acum, ne-am mutat în casă nouă. Acest lucru ne va permite să ne creștem capacitatea de la 2.000 de paleți până la 3.500 de paleți pe noapte. Hubul a fost construit de compania Zacaria la cererea noastră, după designul nostru, după specificațiile noastre. Contractul de închiriere a fost semnat pe o perioadă de 7 ani, vorbim de o investiție care s-a ridicat la 7 milioane de euro. Au fost necesare investiții în IT, în infrastructura de aici, în sisteme, în trainingul oamenilor. Aici, în noul hub, lucrurile se vor petrece mai repede. În loc să dureze 7 ore, descărcarea și încărcarea camioanelor va dura 5 ore.” a precizat Danor Ionescu, CEO al companiei Pall-Ex.

“Am inaugurat centrul de cross-docking la Sibiu, în centrul logistic al țării. Aici se reunesc vehiculele care vin din toate părțile țării și fac schimbul de mărfuri. Noi asigurăm distribuția pe timpul nopții în toată țara. Un palet trimis din Timișoara ajunge a doua zi în Iași etc.” a comentat CEO-ul companiei Pall-Ex.

La rândul său, Claudiu Hila, Managerul general al companiei Pall-Ex a pus accent pe calitatea serviciilor oferite odată cu deschiderea noului hub. “Continuăm să furnizăm constant calitate și să îmbunătățim calitatea serviciilor. Nu doar la modul declarativ. De exemplu, o treime din personalul nostru de la sediul central lucrează în departamentul de customer service. Oamenii noștri se asigură că mărfurile sunt livrate la timp, că documentele sunt returnate la timp, că livrăm în 24 sau 48 de ore. Practic, se asigură că ne respectăm principala promisiune făcută clientului.”

„În ultimii doi ani am dezvoltat latura aceasta a serviciului făcut cu promptitudine. Acum am ajuns la 98,7% livrare la timp. Pentru un sistem asemănător curieratului, procentul este foarte mare. Livrăm în 24 de ore de la Iași la Timișoara, zilnic. Oricine trimite un palet astăzi în Timișoara, mâine va fi livrat. Tot astfel, livrăm în 24 de ore marfă paletizată în peste 75% din teritoriul țării.”, a completat Managerul general Pall-Ex.

Pall-Ex este liderul pieței de transport și distribuție expres de marfă paletizată, din România. Compania, originară din UK, este prezentă și în Italia, Franța, Spania, Bulgaria și Ungaria.

Prin modelul sau inovativ, Pall-Ex lucrează în cadrul unei rețele, împreună cu transportatori și distribuitori locali, pentru a oferi servicii de livrare în 24-48 de ore a mărfurilor paletizate, pe întreg teritoriul României. În același timp, deține și cea mai întinsă rețea de depozite a unei companii de logistică autohtone, având 34 de spații în țară.

De când s-a lansat în România, compania a avut creșteri anuale ale volumelor, în medie, de 30%. Pall-Ex a depășit pragul de 1 milion de paleți transportați în rețea, în 2017. Operațiunile Pall-Ex sunt și vor fi coordonate din Hub-ul central din Sibiu.