Carrefour experimenteaza un serviciu de livrare rapida, in Paris

Carrefour a anuntat introduce un nou serviciu de livrare in interval de o ora de la lansarea comenzii, ce va fi disponibil in trei dintre magazinele sale din Paris. Serviciul-pilot a fost denumit „Carrefour Now”, si se vrea, in mod evident, o replica pentru serviciul de livrare rapida introdus de e-retailerul american Amazon, Amazon Now. Potrivit planetretail.net,
Cu toate ca sosirea Amazon a determinat, fara indoiala, acest raspuns din partea Carrefour, este clar ca toti marii retaileri incearca sa testeze servicii de livrare rapida la domiciliu. De exemplu, retailerul britanic Sainsbury’s a introdus recent aplicatia Chop Chop, o varianta de livrare in interval de o ora de la lansarea comenzii. In Franta, Casino a introdus deja un serviciu de livrare la domiciliu in interval de 90 de minute de la lansarea comenzii valabil pentru magazinele sale C-Discount. Drept urmare, serviciul introdus de Carrefour ar fi mult mai rapid.
Pentru multi retaileri, cererea tot mai mare pentru servicii de livrare rapida a devenit deja o problema importanta, avand consecinte negative asupra profitabilitatii. „Livrarea rapida la domiciliu implica invariabil costuri mai mari. Acest lucru inseamna ca retailerii vor fi nevoiti sa transfere cel putin o parte din aceste costuri cumpartorilor sau sa riste sa-si scada marjele din online si mai mult. Punctul nostru de vedere este ca mutarea Carrefour este mai reactiva decat proactiva, si ca serviciul de livrare la domiciuliu in termen de o ora nu va juca un rol major in strategia sa online pe viitor, ci poate va fi folosit ca un serviciu premium „atasat” ofertei sale online”, spun analistii Planet Retail.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here