Cârnații de Pleșcoi au primit IGP

Carnatii de Plescoi au primit IGP
Sursa foto: carnatiplescoi.ro

Produsul „Cârnații de Pleșcoi” (IGP) a dobândit denumirea de indicație geografică protejată, la 20 de zile de la publicarea Regulamentului în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. Asociația pentru promovarea cârnaților de Pleșcoi, înființată în anul 2009, a solicitat protecția la nivel european din dorința de a duce mai departe tradiția și de a păstra gustul autentic al cârnaților de Pleșcoi.

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) anunță că a fost publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, Regulamentul de punere în aplicare al Comisiei Europene din data de 27 septembrie 2019, în cadrul căruia „Cârnații de Pleșcoi” (IGP) au fost înregistrați ca produs de Indicație Geografică Protejată.

Conform procedurilor de înregistrare a unei denumiri în Registrul Denumirilor de Origine Protejate și al Indicațiilor Geografice Protejate, nu a fost depusă în termenul legal nicio declarație de opoziție. Astfel, potrivit Regulamentului de punere în aplicare al Comisiei Europene, termenul curge de la data de 4 octombrie 2019.