Canpack România deschide o nouă linie de producție la fabrica din București

368

Canpack anunţă deschiderea unei noi linii de producție la fabrica din București. Noua investiție în valoare de peste 50 de milioane de EUR va permite creşterea capacităţii totale de producţie a unității existente de la 950 de milioane de doze la 1,55 miliarde anual, cu posibilitatea producerii a patru tipuri de ambalaje: 50 cl, 33 cl, 33 fit și 25 cl slim. Datorită deschiderii noii linii de producție, vor fi create aproximativ 88 de locuri de muncă suplimentare, ceea ce se reflectă într-o creștere a numărului de profesioniști calificați, de la 163 la peste 250.

La eveniment au participat Peter F. Giorgi – proprietarul grupului Canpack și președintele Consiliului de supraveghere împreună cu Herman Nicolaas Nusmeier – CEO și Președinte al Consiliului director, precum și alți membri ai Consiliului de supraveghere și de administraţie.

Grupul Canpack procesează și reciclează în România peste 4.000 de tone de doze utilizate, ceea ce înseamnă reciclarea a aproximativ 50% din totalul dozelor din aluminiu pentru băuturi utilizate în România, sau a aproximativ 23% din totalul ambalajelor de aluminiu utilizate în România.

Grupul Canpack, cu sediul central în Cracovia (Polonia), este un producător global care operează pe piața dozelor din aluminiu, a ambalajelor pentru industria alimentară şi chimică, precum și a ambalajelor de sticlă şi metalice. Compania are peste 6,500 de angajați la nivel mondial și are operațiuni în 18 țări. Principalele valori ale grupului Canpack sunt sustenabilitatea și responsabilitatea socială corporativă, susținând activ inițiative dedicate comunităților locale, protecției mediului și sponsorizării acţiunilor sportive pentru tineri.

Canpack România, deținută de Grupul Canpack, și-a început activitatea în iunie 2005, în București, cu producția de doze din aluminiu de 33 cl și 50 cl. Este singurul producător de doze din aluminiu din România, deservind întreaga piață românească. Fabrica din România exportă 40-45% din producția sa. Principalele piețe sunt: Bulgaria, Ungaria, Slovenia, Grecia, Malta, Africa de Nord. Până în prezent, Canpack România a produs peste 10 miliarde de doze de aluminiu.