Britanicii de la DS Smith cumpara EcoPack si EcoPaper

Producatorul britanic de ambalaje de carton, hartie reciclata si ambalaje din plastic, DS Smith, achizitioneaza EcoPack si EcoPaper, cei mai vechi producatori de ambalaje si hartie din Romania, tranzactie evaluata la 208 milioane de euro.

Reprezentantii DS Smith spera ca „aceste achizitii vor creste semnificativ” prezenta companiei in regiune si ca ii vor sustine afacerile din Europa de Est.

EcoPack si EcoPaper produc ambalaje de carton si hartie pentru piata locala de FMCG, avand printre clienti aproape toti marii retaileri, dar si pentru producatorii de electrocasnice si electronice, iar aceste activitati de productie sunt considerate complementare portofoliului actual de clienti si activelor existente apartinand DS Smith.

„Continuam sa crestem foarte puternic in Europa de Est”, a declarat Miles Roberts, directorul executiv al DS Smith.
„Aceasta achizitie interesanta va extinde pozitia si capacitatea noastra de productie, oferind o platforma importanta pentru dezvoltarea continua a programului nostru inovator de ambalaje de performanta din regiune.”

Finalizarea tranzactiei este asteptata in timpul celui de-al treilea trimestru fiscal, dupa aprobarea Autoritatii de Concurenta din Romania.

EcoPack detine o fabrica de ambalaje de carton la Ghimbav si controleaza si fabrica de hartie pentru carton ondulat EcoPaper din Zarnesti. Grupul EcoPack si EcoPaper este controlat de omul de afaceri Vladimir Cohn. EcoPack are 350 de angajati la cele doua unitati si un business anual de aproximativ 50 milioane euro.