Merci Voisin, serviciu de curierat lansat de Carrefour Franta

Grupul Carrefour a lansat in Franta o platforma online de livrari prin curier, numita Merci Voisin! (Mersi, vecinule!). Aceasta permite clientilor sa comande online si sa primeasca la domiciliu comanda livrata de catre alti clienti pentru o mica taxa, pe principiul Uber, doar ca pentru alimente.

Clientii care folosesc Merci Voisin trebuie sa se inregistreze in aplicatie și sa aleaga alti consumatori din vecinatate carora sa le livreze produsele alimentare. In schimbul serviciilor, “curierii” primesc o mica taxa și sunt evaluati dupa fiecare livrare. Aplicatia ii va informa si pe alti clienti despre curierii cu o reputatie buna.

Nu este de mirare ca grupul Carrefour și-a lansat propriu serviciu de curierat pentru alimente: se presupune ca numele familiar ii va incuraja pe tot mai multi oameni sa incerce aceasta platforma.

Carrefour Belgia are un proiect similar in colaborare cu Bpost – bringr.be. Aceasta platforma folosește curieri pe baza de localizare și s-a extins treptat in Belgia, in ultimul an.